Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΗΠΑ: Ο δρόμος προς μια εκλογική νίκη του Donald Trump περνά από την κρίσιμη Πολιτεία της Πενσιλβάνια - Όλα παίζονται

ΗΠΑ: Ο δρόμος προς μια εκλογική νίκη του Donald Trump περνά από την κρίσιμη Πολιτεία της Πενσιλβάνια - Όλα παίζονται
Ιδιαίτερα κρίσιμη για την υποψηφιότητα Trump είναι η πολιτεία της Πενσιλβάνια
Ιδιαίτερα κρίσιμη για την υποψηφιότητα Trump είναι η πολιτεία της Πενσιλβάνια, κάτι που αποτυπώνεται στο γεγονός πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ έχει πραγματοποιήσει ήδη τρεις προεκλογικές ομιλίες στην περιοχή.
«Κερδίζουμε την Πενσιλβάνια, κερδίζουμε τη χώρα» δήλωσε ο κ. Trump σε μία από τις ομιλίες στο Allentown, στα ανατολικά της πολιτείας.
Πολλοί αναλυτές προεξοφλούν την ήττα του Trump από τον Biden, καθώς ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει μεγάλο προβάδισμα.
Ο κ. Biden προηγείται σε εθνικό επίπεδο με 8,5 μονάδςε κατά μέσο όρο, σύμφωνα με μια ανάλυση των μέσων δημοσκοπήσεων της RealClearPolitics.
Ωστόσο, ο Trump διατηρεί ακόμη ελπίδες νίκης, διότι ο Biden δεν συγκεντρώνει πολλές ψήφους σε swing states.
Ένα στατιστικό λάθος, μια μικρή λεπτομέρεια, θα μπορούσε να βοηθήσει τον κ. Trump να κάνει την έκπληξη όπως το 2016.
Για αυτό και η Πενσιλβάνια θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.
Trump could win with Pennsylvania and Nevada while losing other toss ups
Από τη μεριά του, ο Biden πραγματοποίησε πολύ περισσότερες επισκέψεις στην Πενσιλβάνια από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία, δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στις 20 ψήφους των εκεί εκλεκτόρων.
Μετά τη Φλόριντα, έχει περισσότερες ψήφους από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία, οπότε μπορεί να δώσει ώθηση νίκης, στην προσπάθεια κατάκτησης των 270 ψήφων που απαιτούνται για τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου.
Ο Trump θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές χωρίς την Πενσιλβάνια
Σε αυτή την περίπτωση, θα έπρεπε να νικήσει στη Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα -πολιτείες στις οποίες κέρδισε το 2016, αλλά όπου τώρα ακολουθεί τον Biden-, καθώς και τουλάχιστον σε άλλες δύο όπως η Νεβάδα και η Αριζόνα, όπου βρίσκεται επίσης πίσω, ή στη Μινεσότα, για την οποία το επιτελείο Τrump λέει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα νίκης αλλά εκεί οι Ρεπουμπλικανοί δεν έχουν κερδίσει από το 1972.
Εν τω μεταξύ, η νίκη Trump στην Πενσιλβανία το 2016 ήταν η πρώτη φορά από το 1988, οπότε είχε κερδίσει o George Bush.
Σημειώνεται πως ο κ. Biden γεννήθηκε στην πολιτεία και ελπίζει σε υποστήριξη.
Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, ο Trump προσπάθησε να υποβαθμίσει την καταγωγή του Biden, παρουσιάζοντας τον αντίπαλό του ως εχθρό της εργατικής τάξης.
Ο Joe Biden είναι ο άνθρωπος που εξάλειψε τα χαλυβουργεία σας, έκλεισε τα εργοστάσιά σας, σκότωσε τις δουλειές σας στον άνθρακα. . . και υποστήριξε κάθε φρικτή, τρομερή, γελοία εμπορική συμφωνία, είπε στο Lititz.
Trump would need a combination such as Arizona, Minnesota and Wisconsin if he loses Pennsylvania
O πρόεδρος των ΗΠΑ προσπάθησε επίσης να εκμεταλλευτεί ένα σχόλιο το οποίο έκανε ο Biden την περασμένη εβδομάδα, όταν ο υποψήφιος των Δημοκρατιών είπε ότι θέλει μια πράσινη οικονομία, μακριά από τα ορυκτά καύσιμα.
Κατόπιν, έπαιξε ένα μονταρισμένο βίντεο που παρουσίαζε τον Biden να τάσσεται κατά των βιομηχανιών της Πενσιλβάνια.
Μετά την Πενσιλβάνια, o Trump σκοπεύει να μεταβεί στην Αριζόνα και τη Νεβάδα, όπου οι νίκες θα τον βοηθήσουν να αντισταθμίσει τυχόν απώλειες.
Ο Doug Heye, πρώην βοηθός του Κογκρέσου, δήλωσε ότι είναι δύσκολο να δούμε τον κ. Trump να κερδίζει χωρίς την Πενσιλβανία και τη Βόρεια Καρολίνα.
Πάντως, και στις δύο αυτές πολιτείες ο Trump παίζει άμυνα.
Trump could get the same states he won in 2016

Mιλώντας στη Philadelphia, ο κ. Biden είπε ότι ελπίζει ότι θα κερδίσει την Πενσιλβανία «με τη χάρη του Θεού».
Είπε επίσης ότι είναι σίγουρος για το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο να οικοδομηθεί ένα «μπλε τείχος» στις μεσοδυτικές πολιτείες, όπου οι Δημοκρατικοί στις προηγούμενες εκλογές, με υποψήφια την Clinton, πίστεψαν ότι θα κερδίσουν - λανθασμένα.
Ο δε Trump, προκειμένου να κερδίσει περισσότερους ψηφοφόρους, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις γυναίκες, αλλά και στο γεγονός πως επικεφαλής στο Ανώτατο Δικαστήριο εξελέγη κατόπιν δικής του πρότασης η Amy Coney Barrett.
Eπίσης, έδειχνε στα πλήθη δημοσκοπήσεις οι οποίες κατά δήλωσή του μεροληπτούσαν υπέρ των Δημοκρατικών, όπως και το 2016.
Trump could win with Arizona, Minnesota, Nevada and Wisconsin if he losesPennsylvania and Michigan
Ωστόσο, είναι ανησυχητικός οιωνός ότι υστερεί σε πολιτείες όπως η Αριζόνα και η Βόρεια Καρολίνα, όπου το περιθώριο νίκης του το 2016 ήταν σχεδόν πανομοιότυπο με τις τελικές δημοσκοπήσεις.
Ακολουθεί επίσης τον Biden στη Νεβάδα.
Σε άλλες πολιτείες όπως το Ουισκόνσιν έχει πολύ μικρό βάρος στους λευκούς άνδρες της εργατικής τάξης.
Ωστόσο, οι δημοσκόποι λένε ότι έχουν ανανεώσει τα μοντέλα τους ώστε να αντικατοπτρίζουν καλύτερα αυτούς τους ψηφοφόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης