Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bourla (Pfizer): Το εμβόλιο δεν θα είναι έτοιμο για έγκριση από τον FDA πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου

Bourla (Pfizer): Το εμβόλιο δεν θα είναι έτοιμο για έγκριση από τον FDA πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου
H επιστήμη δεν μπορεί να συμμορφωθεί με τις πολιτικές προτεραιότητες, δήλωσε ο CEO της Pfizer, Albert Bourla
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla, σε σημερινές δηλώσεις του (27/10) διευκρίνισε, ότι τα πρώιμα δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του υποψηφίου εμβολίου της Pfizer δεν αναμένονται πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όπως είχε υποσχεθεί σε πρόσφατη επιστολή του προς τους επενδυτές, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι η εταιρεία του σκοπεύει να υποβάλει αίτηση έγκρισης (EUA) από τον FDA μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Και όπως οι φιλελεύθεροι επιμένουν να θυμίζουν, η επιστήμη δεν συμμορφώνεται με τις πολιτικές προτεραιότητες.
Όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου προς τους επενδυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla η εταιρία δεν αναμένεται να κάνει καμία ανακοίνωση σχετικά με τις δοκιμές της μέχρι να περάσει τουλάχιστον μία εβδομάδα από την ολοκλήρωση της δοκιμής του εμβολίου γ' φάσης κατά την οποία η επιτροπή παρακολούθησης δεδομένων και ασφάλειας, εξετάσει τα δεδομένα και καταλήξει σε συμπεράσματα.
Το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα αξιολογήσει εάν η δοκιμή του με τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία BioNTech ήταν επιτυχής, δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη ενδιάμεση ανάλυση αποτελεσματικότητας, δήλωσε η Pfizer.
Ο Bourla προέτρεψε σε «υπομονή», αλλά μάλλον κατέστη φανερό ότι πιθανότατα το αρχικό χρονοδιάγραμμα ήταν υπερβολικά αισιόδοξο.
«Ας έχουμε όλοι υπομονή», είπε η Bourla.
«Ξέρω πόσο αυξάνεται το άγχος.
Ξέρω πόσο χρειάζεται ο κόσμος ένα εμβόλιο».
Ωστόσο, οι δοκιμές της φάσης γ' είναι ένα κρίσιμο τελευταίο βήμα που απαιτείται πριν την έγκριση των εμβολίων προς παραγωγή.
Τρεις ακόμη φαρμακοβιομηχανίες που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ βρίσκονται στην γ' φάση: Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης