Τελευταία Νέα
Διεθνή

Albayrak (YΠΟΙΚ Τουρκίας): Δεν θα υπάρξουν capital controls - Είμαστε χρηματοοικονομικό κέντρο

Albayrak (YΠΟΙΚ Τουρκίας): Δεν θα υπάρξουν capital controls - Είμαστε χρηματοοικονομικό κέντρο
Παρά την κατάσταση, ο Albayrak τόνισε ότι είναι εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο επιβολής capital control
Επαφές με ξένους επενδυτές πραγματοποιεί σήμερα ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του προέδρου Erdogan, Berat Albayrak, με φόντο την ανεξέλεγκτη κατρακύλα της τουρκικής λίρας σε νέα χαμηλά.
Παρά την κατάσταση, ο Albayrak τόνισε ότι είναι εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο επιβολής capital control:
«Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι δεν θα υπάρξουν έλεγχοι κεφαλαίου.
Η Τουρκία είναι ένα χρηματοοικονομικό και εμπορικό κέντρο», ανέφερε σε συνάντηση με ξένους επενδυτές που οργάνωσε η Citibank.
«Η Τουρκία είναι μια ισχυρή, μεγάλη αγορά, έχει μια μεσαία τάξη με αυξανόμενη αγοραστική δύναμη, ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και ΑΕΠ που έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια», δήλωσε ο Berat Albayrak.
νέφερε ακόμη ότι η Τουρκία προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες, με την παραγωγική της βάση, το μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει και το ισχυρό δίκτυο διανομής, όπως μεταδίδει το Anadolu.
Σημείωσε ακόμα ότι η πανδημία του κορωνοϊού έδειξε ότι είναι παρακινδυνευμένο να υπάρχει υπερβολική εξάρτηση στις περιοχές της Ανατολικής Ασίας.
Αντίθετα, η τοποθεσία της Τουρκίας, στο σημείο μεταξύ τριών ηπείρων, τα προηγμένα δίκτυα διανομής που διαθέτει, η οικονομία, ο νέος πληθυσμός και η μορφωμένη εργατική δύναμη, είναι μεταξύ των ισχυρών σημείων της χώρας, πρόσθεσε.
Το επιθετικό μάρκετινγκ του υπουργού δεν φαίνεται πάντως να βοηθά στην άμβλυνση των πιέσεων στο τουρκικό νόμισμα που αυτή την ώρα χάνει σχεδόν 1,2% στο 8,1754.
Η λίρα γνωρίζει μεγάλες απώλειες 1,4% και έναντι του ευρώ στο 9,6736.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης