Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιταλία συγκλονίστηκε από διαδηλώσεις κατά του κορωνοιού - Τα κρούσματα σε νέο ρεκόρ

Η Ιταλία συγκλονίστηκε από διαδηλώσεις κατά του κορωνοιού - Τα κρούσματα σε νέο ρεκόρ
Η ιταλική κυβέρνηση επέβαλε στις 26 Οκτωβρίου τους πιο δρακόντειους περιορισμούς από το τέλος της καραντίνας τον Ιούνιο σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το δεύτερο κύμα μολύνσεων από τον κορωνοιό
Οι διαδηλώσεις ενάντια στους περιορισμούς για τον κορωνοιό εξαπλώνονται σε όλη την Ιταλία, με βίαια περιστατικά στο Μιλάνο, το Τορίνο και τη Ρώμη, ενώ οι λοιμώξεις έχουν αυξηθεί σε νέο ρεκόρ αναφέρει το DPA.
Χιλιάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων μελών του κόμματος νεο-φασιστών Forza Nuova, συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην κεντρική πλατεία Piazza del Popolo της Ρώμης.
Οι διαδηλωτές έριξαν βόμβες, έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών και κατέστρεψαν παρκαρισμένα ποδήλατα και σκούτερ, ενώ η αστυνομία  απάντησε με ρήψεις νερού, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Η ιταλική κυβέρνηση επέβαλε στις 26 Οκτωβρίου τους πιο δρακόντειους περιορισμούς από το τέλος της καραντίνας τον Ιούνιο σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το δεύτερο κύμα μολύνσεων από τον κορωνοιό.
Τα μπαρ και τα εστιατόρια έκλεισαν στις 18:00, κλειστά θα είναι γυμναστήρια, πισίνες, κινηματογράφοι, θέατρα και αίθουσες συναυλιών και τα γυμνάσια θα πραγματοποιήσουν διαδικτυακά μαθήματα για τουλάχιστον το 75% των μαθητών.
Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μιλάνο έξω από τα γραφεία της περιφερειακής κυβέρνησης από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και έριξαν πέτρες και πυροτεχνήματα.
Την ίδια στιγμή, οι διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες στο κέντρο του Τορίνο, άναψαν κροτίδες, έριξαν μπουκάλια και βόμβες καπνού και ανέτρεψαν δοχεία απορριμμάτων.
Ένα κατάστημα ειδών πολυτελείας Gucci ήταν μεταξύ εκείνων που λεηλατήθηκαν από τις ταραχές.
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Μιλάνο είπε στο dpa ότι 28 άτομα μεταφέρθηκαν στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας μετά τα περιστατικά, αλλά δεν έχουν γίνει επίσημες συλλήψεις.
Ένας αξιωματικός τραυματίστηκε ελαφρά, πρόσθεσε.
Στο Τορίνο πραγματοποιήθηκαν έξι συλλήψεις για αντίσταση στη σύλληψη ενώ 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ANSA.
Υπήρξαν διαδηλώσεις σε πολλές άλλες πόλεις, όπως η Νάπολη, η Κατάνια και η Τεργέστη.
Υπήρξαν περισσότερες ταραχές κατά των περιορισμών στη Νάπολη πριν λίγες ημέρες και στη Ρώμη στις 24 Οκτωβρίου, υποκινούμενες από χούλιγκαν και ακροδεξιούς εξτρεμιστές.
Ωστόσο πολλοί Ιταλοί είναι κουρασμένοι από τα νέα μέτρα, μετά από μια από τις μεγαλύτερες καραντίνες στον κόσμο, και εν μέσω μιας ζοφερής προοπτικής για την οικονομία, που αναμένεται να συρρικνωθεί κατά περίπου 10% το 2020.
Η κυβέρνηση ενέκρινε έκτακτη βοήθεια ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για εργαζομένους και επιχειρήσεις που πλήττονται από το υποχρεωτικό κλείσιμο.
Ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte είπε ότι σε εστιατόρια, μπαρ, αίθουσες, κινηματογράφοι, θέατρα και σε άλλα θα δοθούν  επιχορηγήσεις, πιστώσεις και παρατάσεις σε φόρους και ασφαλιστικά ταμεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης