Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η… γενιά των 200 ευρώ

tags :
Η… γενιά των 200 ευρώ
Ο μισθωτοί των 200 (!) ευρώ εκτοξεύθηκαν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού
Όταν το 2008 ξέσπασε η δεκαετής οικονομική κρίση στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε η «γενιά των 700 ευρώ» προκαλώντας σοκ σε πολλές οικογένειες.
Τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έχει και… πιο κάτω. Τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα 700 ευρώ θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός…
Μετά τη γενιά των 700 ευρώ, ήρθε η γενιά των 500 ευρώ, μετά η γενιά των 300 ευρώ και σήμερα η γενιά των… 200 ευρώ.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, οι μισθωτοί των 200 (!) ευρώ εκτοξεύθηκαν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία η μόνη μισθολογική κατηγορία που εκτινάσσεται είναι αυτή των πολύ φτωχών εργαζόμενων με μισθό από 0 μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως. Αυτή η κατηγορία από το 1% εκτινάχτηκε στο 12%, ενώ το 72% των απασχολούμενων αναγκάζεται να ζει συντηρώντας, συχνά, όλη την οικογένεια, με μισθό κάτω των 1.000 ευρώ.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα νοικοκυριά συνεχίζουν να καταναλώνουν περισσότερο από το διαθέσιμο εισόδημά τους, κάτι που σημαίνει ότι «τρώνε από τα έτοιμα», τα οποία εξαντλούνται γρήγορα λόγω και των υποχρεώσεων σε εφορίες και τράπεζες.
Πρόκειται για στοιχεία που προκαλούν τρόμο και θλίψη...
Και το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά στο ερώτημα: πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα;
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης