Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή πτώση στη Wall, sell off στις ευρωαγορές - Επιστρέφει ο εφιάλτης του lockdown - Στο -2% ο Dow Jones, ο DAX -3,7%

Ισχυρή πτώση στη Wall, sell off στις ευρωαγορές - Επιστρέφει ο εφιάλτης του lockdown - Στο -2% ο Dow Jones, ο DAX -3,7%
Ισχυρές πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ
(upd) Τριγμούς προκαλεί στα διεθνή χρηματιστήρια η έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ΗΠΑ και Ευρώπη, με την ανησυχία για τις προοπτικές της ανάπτυξης να βρίσκεται στα ύψη, καθώς επιστρέφουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
Οι δείκτες της Wall Street καταγράφουν απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.
Οι μεγάλες οικονομίες βρίσκονται ένα βήμα πριν την καραντίνα, με τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία «στο κόκκινο» και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος Macron θα ανακοινώσει σήμερα καθολικό lockdown, διάρκειας 4 εβδομάδων.
Στις ΗΠΑ, το ενδιαφέρον στρέφεται στις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με τις ελπίδες για ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας να εξανεμίζονται.
Μεγάλη πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου και οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 2% στις 26.889 μονάδες.

Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει πτώση 2% στις 3.320 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq διαπραγματεύεται στις 11.145 μονάδες με πτώση 2,5%.
Ο δείκτης VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύεται στις 38,4 μονάδες.
Στο ταμπλό, κόντρα στο ρεύμα κινείται η μετοχή της General Electric, η οποία σημειώνει άλμα 10% στον απόηχο των θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου.
Η μετοχή της Boeing υποχωρεί 1,7%.
Πιέσεις δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος, με τις μετοχές των Alphabet, Facebook, Twitter και Google να σημειώνουν πτώση άνω του 3%, καθώς οι διευθύνοντες σύμβουλοι θα εμφανιστούν σε ακρόαση ενώπιον της Γερουσίας.

ΗΠΑ: Στα 79,4 δισ. δολ. υποχώρησε το εμπορικό έλλειμμα - Πτώση 4,5% τον Σεπτέμβριο 2020

Πτώση 4,5% στα 79,4 δισ. δολ. σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, υποχωρώντας από τα επίπεδα ρεκόρ του Αυγούστου.
Οι αναλυτές ανέμεναν μικρή αύξηση στα 83,5 δισ. δολ.
Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 2,7% τον Σεπτέμβριο στα 122 δισ. δολ. κυρίως λόγω της αύξησης στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και κεφαλαιουχικών αγαθών.
Πτώση 0,2% σημείωσαν οι εισαγωγές στα 201,4 δισ. δολ. και επέστρεψαν στα προ πανδημίας επίπεδα, γεγονός που καταδεικνύει την ενίσχυση της αισιοδοξίας σε καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Sell off στις ευρωαγορές - Ο DAX στο -3,7%

Ισχυροί τριγμοί επικρατούν στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς επέστρεψε ο εφιάλτης του lockdown, με τα κρούσματα του κορωνοϊού να σπάνε κάθε ρεκόρ στη γηραιά ήπειρο.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει πτώση 3,7% στις 11.621 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες 2,2% στις 5.603 μονάδες.
Στις 4.558 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με πτώση 2,8%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 2,8% στις 18.130 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματεύεται στο -2,5% και τις 6.485 μονάδες.
Image
Στο ταμπλό, η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρεί 3,7% στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου 2020.
Απώλειες 2,4% σημειώνει η μετοχή της Puma, ενώ η Peugeotυποχωρεί 4,3%.
Σημαντική πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, λόγω της υποχώρησης στις τιμές του πετρελαίου, με τη BPστο -3,7% και την Totalστο -3,8%.
Στο κόκκινο λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται η Ευρώπη, η οποία ανακοίνωσε 1,3 εκατομμύρια κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, αριθμός που αντιστοιχεί σχεδόν στα μισά κρούσματα που καταγράφηκαν παγκοσμίως.
Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα 28/10 ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron αναμένεται με νέο διάγγελμα του προς το γαλλικό λαό να ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα καθολικό lockdown διάρκειας 4 εβδομάδων.
Την ίδια στιγμή στη Γερμανία, η καγκελάριος Merkel αναμένεται κατά τη σημερινή συνάντηση της με τους πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατιδίων να επισημάνει την ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού με δημοσιεύματα να αναφέρουν πως θα επιδιώξει να πάρει τη συναίνεση των πρωθυπουργών προκειμένου να κλείσουν όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ από τις 4 Νοεμβρίου, αλλά να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.
Ωστόσο, σε πρόσφατη ανακοίνωση του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δήλωσε πως η Ευρώπη χρειάζεται «να επιταχύνει σοβαρά» τον ρυθμό της στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, να πάρει ισχυρότερα μέτρα, διατηρώντας ωστόσο, την αισιοδοξία του πως οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα χρειαστεί να επιβάλουν εθνικά «lockdown».
«Διατηρούμε τις ελπίδες ότι οι χώρες δεν θα χρειαστεί να πάνε στα επονομαζόμενα εθνικά lockdown», δήλωσε η Maria Van Kerkhove, εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ για την Covid-19, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης, όταν ρωτήθηκε για τα αυξανόμενα νούμερα στα νέα κρούσματα που καταγράφονται στην Ευρώπη.

Deutsche Bank: Επέστρεψε στην κερδοφορία - Στα 278 εκατ. ευρώ τα κέρδη γ΄ τριμήνου 2020

Στην κερδοφορία επέστρεψε η Deutsche Bank στο γ΄τρίμηνο του 2020, εκπλήσσοντας τους αναλυτές.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 278 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 859 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Οι προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανέρχονται σε 273 εκατ. ευρώ.
Η τράπεζα επιβεβαίωσε τις προβλέψεις και τους στόχους για το κόστος του 2020.
Τα έσοδα αυξήθηκαν 13% στα 5,94 δισ. ευρώ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική αυξήθηκαν κατά 43%.
O δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 διαμορφώνεται στο 13,3%.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα βαθειάς αναδιάρθρωσης, μετά τις διαπραγματεύσεις συγχώνευσης με την Commerzbank, το οποίο αρχίζει να αποδίδει καρπούς, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.
Η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρεί 3,7%, ωστόσο από τις αρχές του έτους διαπραγματεύεται στο +9%.

«Βουτιά» στο πετρέλαιο, ανησυχία για τη ζήτηση - Πτώση -4,7% στα 37,7 δολ. για το αργό

«Βουτιά» καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με την ανησυχία για κατάρρευση της ζήτησης να κυριαρχεί την ώρα που αυξάνονται τα αποθέματα, εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 4,7% στα 37,7 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent καταγράφει απώλειες 3,8% στα 40 δολ. το βαρέλι.
H ανησυχία για τη ζήτηση σε συνδυασμό με την άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων, οδηγεί τις τιμές στην πτώση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου (API), τα αποθέματα αργού ανήλθαν σε 4,577 εκατ. βαρέλια την ημέρα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Οκτωβρίου, ξεπερντώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,2 εκατ. βαρέλια.
Αύξηση σημείωσαν και τα αποθέματα βενζίνης.
Τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται και στην άφιξη του τυφώνα Ζέτα, ο οποίος ανανένεται να χτυπήσει τη Λουιζιάνα εντός της ημέρας.
Την ίδια ώρα, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, σε συνδυασμό με την έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού, μειώνουν τη διάθεση για ρίσκο.
Ο Hiroyuki Kikukawa,γενικός διευθυντής έρευνας στη Nissan Securities, εκτιμά ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού θα παραμείνουν υπό πίεση μέχρι τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Image
Image
Περιορισμένες απώλειες στις αγορές της Ασίας

Μικρή πτώση καταγράφουν τα χρηματιστήρια της Ασίας, με την αβεβαιότητα να βρίσκεται στα ύψη στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Στην Ιαπωνία, η άνοδος της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου άσκησε καθοδική πίεση στους τίτλους αρκετών ιαπωνικών εταιρειών οι οποίες επικεντρώνονται στις εξαγωγές.
Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,29%, στις 23.418,51 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 0,31% στις 1.612,55 μονάδες.
Ο δείκτης Asia Dow υποχωρεί 0,13% στις 3.346 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχυόταν 0,46% στις 3.269 μονάδες.
Ο Sensex σημείωνε πτώση 1,3% στις 40.009 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης