Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Αποστασιοποίηση και μεταβλητότητα για τους επενδυτές

Nomura: Αποστασιοποίηση και μεταβλητότητα για τους επενδυτές
Οι ανάδρομες εξελίξεις στην πανδημία του κορωνοϊού και στις αμερικανικές εκλογές απειλούν τις αγορές, σύμφωνα με τη Nomura
Οι ανάδρομες εξελίξεις στην πανδημία του κορωνοϊού και στις αμερικανικές εκλογές φτάνουν για να «δικαιολογήσουν» αποστασιοποίηση και μεταβλητότητα στις αγορές, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Nomura.
Ειδικότερα, καθώς οι ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων επιταχύνονται, το κόστος προστασίας των μετοχών εκρήγνυται.
Ο δείκτης VIX, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ξεπερνούσε τις 40 μονάδες – σημείο στο οποίο είχε να βρεθεί από τον Ιούνιο του 2020.

Όπως σημειώνει η Nomura, η μεταβλητότητα είναι εκτός ελέγχου, καθώς όλοι σπεύδουν να πουλήσουν, φοβούμενοι την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, την αβεβαιότητα που προκαλούν οι εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά και μια εκλογή Biden που θα επιφέρει αύξηση στους φορολογικούς συντελεστές.

Σε ό,τι αφορά την τάση προς αθρόες ρευστοποιήσεις και μαζικά σορταρίσματα, το δολάριο ΗΠΑ σημειώνει υψηλότερο ρυθμό.
Την ίδια στιγμή, η δομή του S&P 500 και οι εκλογές «υπόσχονται» μεγάλες κρίσεις:

Επιπλέον, όπως προειδοποιεί η Nomura, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τα χαρτοφυλάκια 60/40 και το Risk Parity, δεδομένου ότι τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου δεν αντισταθμίζουν τον κίνδυνο, αλλά επιτείνουν το selloff.

Συγχρόνως, οι αγοραστές «αληθινών χρημάτων» τηρούν στάση αναμονής μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αρχίσουν επενδύουν σε… duration (για παράδειγμα, σε πενταετή ομόλογα αναδυόμενων αγορών).
Ίσως βασίζονται στο γεγονός ότι η Fed δεν είναι διατεθειμένη να διακινδυνεύσει αυστηρότερες συνθήκες σε μια τόσο εύθραυστη οικονομικά περίοδο (πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ενός lockdown) και πιθανόν να αυξήσει το QE ή / και να επεκτείνει τη σταθμισμένη μέση διάρκεια του χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων μέσω της αγοράς χρέους.
Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι οι πωλητές επέστρεψαν.

Και οι traders αρχίζουν να παίρνουν θέση για ένα συστημικό επεισόδιο, όπως υπονοεί η συσχέτιση των μάκρο με τις αγορές ιδίων μετοχών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης