Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Εκτός ελέγχου η αύξηση του δημόσιου δανεισμού – Νέο χρέος 120 δισ. ευρώ για το 2021

Γερμανία: Εκτός ελέγχου η αύξηση του δημόσιου δανεισμού – Νέο χρέος 120 δισ. ευρώ για το 2021
Σοβαρές οι επιπτώσεις από το δεύτερο κύμα της πανδημίας – Άρση του συνταγματικού φραγμού για το χρέος θα ζητήσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz σκοπεύει να διευρύνει έτι περαιτέρω τον κρατικό δανεισμό από ό,τι είχε αρχικά προγραμματίσει το 2021 με στόχο τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης της οικονομίας από την κρίση της πανδημίας και να βοηθήσει τις εταιρείες να επιβιώσουν από το δεύτερο κύμα καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν νέα μέτρα στη χώρα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή την Τετάρτη (28/10).
Το γερμανικό κοινοβούλιο ανέστειλε τους συνταγματικούς φραγμούς για το χρέος φέτος προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση να αναλάβει καθαρό νέο χρέος έως 218 δισ. ευρώ (257,65 δισ. δολ.) για να χρηματοδοτήσει ένα άνευ προηγουμένου πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας.
Ο Scholz δήλωσε ότι θα ζητήσει από τους νομοθέτες να αναστείλουν εκ νέου τα συνταγματικά όρια χρέους ξανά το επόμενο έτος.

Ενίσχυση των επιχειρήσεων

Ωστόσο, το αρχικά προβλεπόμενο ποσό των 96 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2021 δεν θα είναι αρκετό για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.
Να σημειωθεί ότι αυτό το ποσόν προσδιορίζεται περίπου στα 10 δισ. ευρώ
«Πιθανότατα το ύψος του νέου καθαρού δανεισμού θα ανέλθει στα 120 δισεκατομμύρια ευρώ", δήλωσε ο αξιωματούχος.
Ο Scholz και ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier αναμένεται να παρουσιάσουν το νέο πακέτο μέτρων ενίσχυσης της οικονομίας αργότερα την τρέχουσα εβδομάδα.
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης