Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (Λευκός Οίκος): Οι ΗΠΑ είναι στο έλεος του κορωνοϊού, έπρεπε να είχαμε κάνει περισσότερα

Fauci (Λευκός Οίκος): Οι ΗΠΑ είναι στο έλεος του κορωνοϊού, έπρεπε να είχαμε κάνει περισσότερα
«Τα περιστατικά αυξάνονται σε καθημερινή βάση ραγδαία και τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη» ανέφερε ο δρ Anthony Fauci
Σε δεινή θέση είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης του κορωνοϊού, όπως επισημαίνει ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Αnthony Fauci.
«Τα περιστατικά αυξάνονται σε καθημερινή βάση ραγδαία και τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη.
Οι ΗΠΑ δεν μείωσαν ποτέ τα κρούσματα, μετά την αρχική αύξηση στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πολιτείες νωρίτερα μέσα στο έτος.
Οι νέες περιπτώσεις είχαν φτάσει στο αποκορύφωμά τους τον Απρίλιο, περίπου 31.000 την ημέρα, προτού αρχίσουν να μειώνονται σε σταθερή βάση μέχρι τα τέλη Μαΐου.
Μετά την Ημέρα Μνήμης, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται και πάλι, σε περίπου 70.000 περιπτώσεις την ημέρα τον Ιούλιο, προτού φτάσουν στις 40.000 τον Σεπτέμβριο.
Και τώρα τα κρούσματα έφτασαν σε νούμερα - ρεκόρ» δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην JAMA.
«Όταν κοιτάζεις τη χώρα και το χρώμα του χάρτη θερμότητας, όταν βλέπεις κόκκινες κουκκίδες, που δείχνουν ότι εκείνο το μέρος του νομού, η πόλη, η πόλη έχει ανοδική τάση… όλα αυτά μας βάζουν σε εξαιρετικά επισφαλή θέση.
Θα έπρεπε να είχαμε κάνει περισσότερα πράγματα, αλλά δεν τα κάναμε».
Τα σχόλια του Fauci είδαν το φως της δημοσιότητας όταν οι ΗΠΑ ανέφεραν το τρίτο διαδοχικό ρεκόρ στις καθημερινές περιπτώσεις Covid-19.
Ο μέσος όρος των νέων περιπτώσεων στις ΗΠΑ έφτασε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, στις 71.832 κρούσματα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που έγινε τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανάλυση CNBC δεδομένων από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Οι νοσηλείες αυξάνονται επίσης.
Από την Τρίτη, οι νοσηλείες Covid-19 αυξήθηκαν κατά 5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης