Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Βασίλης Άμπας, περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Στόχος είναι να πιάσουμε την αλυσίδα της αγροδιατροφής από την αρχή μέχρι το τέλος

tags :
Βασίλης Άμπας, περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Στόχος είναι να πιάσουμε την αλυσίδα της αγροδιατροφής από την αρχή μέχρι το τέλος
«Ο δικός μας ο σκοπός ως περιφερειακής αρχής είναι να μπορέσουμε να πιάσουμε την αλυσίδα της αγροδιατροφής από την αρχή μέχρι το τέλος»
Για τη μεταλιγνιτική εποχή στην οποία εισέρχεται πλέον η δυτική Μακεδονία, αλλά και για τη στροφή της περιοχής στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση και στον τουρισμό μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Βασίλης Άμπας, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας.
«Είμαστε σε μία εποχή που προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες που μπορεί να μας δοθούν στην περιοχή, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα μοναδικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Είμαστε η περιφέρεια που δεν έχουμε θάλασσα, οπότε θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μεταλιγνιτική εποχή θα είναι αυτή που μας υποχρεώνει να αλλάξουμε τον οικονομικό προσανατολισμό μας. Θέλουμε να πάμε στον αγροδιατροφικό τομέα, ξέρουμε τι έχουμε και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε το κλίμα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Άμπας.
«Ο δικός μας ο σκοπός ως περιφερειακής αρχής είναι να μπορέσουμε να πιάσουμε την αλυσίδα της αγροδιατροφής από την αρχή μέχρι το τέλος. Μεμονωμένες δράσεις δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα, είτε αυτές είναι της πρωτογενούς παραγωγής, είτε της μεταποίησης, της δευτερογενούς, είτε είναι του τουρισμού», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας.
«Μπορούμε μέσω της δευτερογενούς παραγωγής να φτάσουμε σε ένα προϊόν που είναι πιστοποιημένο. Αν αυτό τελικά το κάνουμε τουρισμό, γιατί εκεί αποσκοπούμε, σημαίνει ότι έχουμε κερδίσει απ’ όλη την αλυσίδα αξιών», καταλήγει.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=87857

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης