Πέτσας: Έξαρση κρουσμάτων και στην Ελλάδα – Εφαρμόζουμε ολοκληρωμένη στρατηγική ενημέρωσης

Πέτσας: Έξαρση κρουσμάτων και στην Ελλάδα – Εφαρμόζουμε ολοκληρωμένη στρατηγική ενημέρωσης
Στο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας
Για έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού και στην Ελλάδα κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει πως δεν καταλαβαίνει, αναφερόμενος στις αντιδράσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη νέα καμπάνια ενημέρωσης.
«Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
Η αλήθεια είναι ότι: Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο θεσπίστηκαν τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός», καθώς και νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένου του άρθρου 14 για την νέα καμπάνια ενημέρωσης, συζητήθηκε και ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις 28 Σεπτεμβρίου 2020.
Πριν από έναν μήνα!
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί αλλά δεν το είδαν!
Τηλεοπτικό μήνυμα για τον κορωνοϊό ως δωρεάν κοινωνικό μήνυμα προβάλλεται ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στις 21 Οκτωβρίου 2020 ενέκρινε την δωρεάν μετάδοση ενός τηλεοπτικού μηνύματος από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας από 22-10-2020 έως και την 22-04-2021.
Αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το είδαν!» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος και αναφέρθηκε στην πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα.
«Σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση του ευρωπαϊκού κέντρου ελέγχου πρόληψης νοσημάτων, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες χαρακτηρίζονται ως υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου.
Αν και η χώρα μας δεν βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία, είναι προφανές ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση και στην Ελλάδα, με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων να παρουσιάζει σημαντική αύξηση.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, με στόχο να προλάβουμε τα χειρότερα, εφαρμόζουμε ολοκληρωμένη στρατηγική ενημέρωσης των πολιτών», υπογράμμισε, για να επισημάνει ότι τo δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο κ. Πέτσας διερωτήθηκε αν στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι δεν χρειάζεται η ενημέρωση, υπογραμμίζοντας ότι «η πρώτη εκστρατεία ενημέρωσης, με τον συνδυασμό δωρεάν μηνυμάτων και επαγγελματικής καμπάνιας, έσωσε ζωές».
«Το ίδιο θα κάνει η κυβέρνηση και με την νέα καμπάνια.
Το πεδίο της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών δεν προσφέρεται για μικροκομματική αντιπαράθεση.
Η κυβέρνηση κάνει ό,τι χρειάζεται για τον περιορισμό των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων.
Με σοβαρότητα και ενότητα θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση» είπε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS