Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο θέτει προϋποθέσεις για την πρόσβαση των ρυθμιστικών αρχών σε αρχεία του Facebook

Reuters: Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο θέτει προϋποθέσεις για την πρόσβαση των ρυθμιστικών αρχών σε αρχεία του Facebook
Το Δικαστήριο που εδρεύει στο Λουξεμβούργο δήλωσε ότι το Facebook θα διαβιβάσει τα απαιτούμενα έγγραφα σχετικά με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα έγγραφα του Facebook υπό ορισμένες όμως προϋποθέσεις, δήλωσε το δεύτερο ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης, την Πέμπτη 29/10/2020 σύμφωνα με το Reuters.
Η εξέλιξη στην υπόθεση προκλήθηκε καθώς ο γίγαντας των αμερικανικών κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ανέφερε ότι είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις για τα δεδομένα.
Το Γενικό Δικαστήριο που εδρεύει στο Λουξεμβούργο δήλωσε ότι το Facebook θα διαβιβάσει τα απαιτούμενα έγγραφα σχετικά με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Στη συνέχεια, τα έγγραφα αυτά θα τοποθετηθούν σε μια αίθουσα εικονικών δεδομένων, η οποία θα είναι προσβάσιμη σε όσο το δυνατόν περιορισμένο αριθμό μελών της ομάδας που είναι υπεύθυνη για την έρευνα, παρουσία (εικονικού ή φυσικού) ισοδύναμου αριθμού δικηγόρων του Facebook» απεφάνθη το δικαστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης