Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Κορωνοϊός: Σύμβουλοι του Λευκού Οίκου προειδοποιούν για «ασταμάτητη» εξάπλωση του ιού

ΗΠΑ - Κορωνοϊός: Σύμβουλοι του Λευκού Οίκου προειδοποιούν για «ασταμάτητη» εξάπλωση του ιού
Ο Δρ Fauci του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι οι μολύνσεις από κορωνοϊο αυξάνονται σε 47 πολιτείες των ΗΠΑ και οι ασθενείς είναι συντριπτικά περισσότεροι από οσο μπορούν να αντέξουν τα νοσοκομεία 
Η ειδική ομάδα του Λευκού Οίκου που συστάθηκε για τον κορωνοϊό προειδοποιεί για μια συνεχή και ευρεία εξάπλωση του COVID-19 στο δυτικό μισό των Ηνωμένων Πολιτειών και τα μέλη της προέτρεψαν για αυστηρά μέτρα σύμφωνα με το Reuters
«Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη πορεία.
Πηγαίνουμε σε λάθος κατεύθυνση », δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci, μέλος της ειδικής ομάδας και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων.
Ο Fauci σημείωσε ότι οι μολύνσεις από κορωνοϊο αυξάνονται σε 47 πολιτείες των ΗΠΑ και οι ασθενείς είναι συντριπτικά περισσότεροι από οσο μπορούν να αντέξουν τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.
«Εάν τα πράγματα δεν αλλάξουν, εάν συνεχίσουμε την πορεία που ακολουθούμε, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα σε αυτήν τη χώρα όσον αφορά νέες μ0ολύνσεις, νοσηλεία και θανάτους», δήλωσε ο Fauci σε συνέντευξή του στο CNBC την Τετάρτη 28/10/2020 το βράδυ .
Η ειδική ομάδα του Λευκού Οίκου προειδοποίησε τα κράτη στη μέση και στα δυτικά της χώρας ότι θα απαιτηθούν νέα μέτρα περιορισμού της διασποράς σύμφωνα με εβδομαδιαίες αναφορές του κράτους που έλαβε το CNN.
«Συνεχίζουμε να βλέπουμε αδιάκοπη, ευρεία διασπορά. Αυτό θα απαιτήσει πιο επιθετική πρακτική για τον έλεγχο τόσο της σιωπηλής, ασυμπτωματικής εξάπλωσης όσο και της συμπτωματικής εξάπλωσης », ανέφερε η έκθεση ενός κράτους.
Η ειδική ομάδα ανέφερε ότι ο πιο κρύος καιρός είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην αύξηση καθώς φίλοι και οικογένειες θα βρίσκονται πλέον περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους.
Προέτρεψε επίσης τις πολιτείες να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ενθαρρύνουν τη χρήση μάσκας, την κοινωνική απομάκρυνση και την αποφυγή πλήθους σε δημόσιους χώρους σύμφωνα με το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης