Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν είστε πειστικοί απέναντι στην κοινωνία με την πολιτική σας για την πανδημία

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν είστε πειστικοί απέναντι στην κοινωνία με την πολιτική σας για την πανδημία
Δεύτερη τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνου Σκουρλέτη, στην Ολομέλεια της Βουλής
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας για δεύτερη φορά στην Ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, αυτή τη φορά στη συζήτηση των νομοσχεδίων κύρωσης συμβάσεων για τη συνεργασία σε αθλητικά ζητήματα μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κατάρ και της Βουλγαρίας, αντίστοιχα, επεσήμανε:
Κύριε Υπουργέ, θέλω να κάνω μερικές επισημάνσεις γύρω από τα θέματα του αθλητισμού.
Πριν από λίγες μέρες, εδώ στην Ολομέλεια, είχαμε συζητήσει για το νομοσχέδιο -νόμος πλέον- που είχατε εισηγηθεί, το οποίο περιείχε την κρίσιμη διάταξη σε σχέση με το Μητρώο των Αθλητικών Σωματείων.
Ένα χρήσιμο εργαλείο, όπως το είχαμε χαρακτηρίσει, που απ’ ότι φαίνεται, όμως, αποτυγχάνει παταγωδώς στον τομέα της εφαρμογής του, στην πράξη, στο πεδίο εφαρμογής.
Διότι όταν το 95% των ερασιτεχνικών σωματείων δεν συμπεριλαμβάνεται στο Μητρώο, “κάτι τρέχει”.
Εκτός αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως ένα εργαλείο ποδηγέτησης και δημιουργίας καθεστωτικής πρακτικής στον τομέα του αθλητισμού.
Αλλά αυτό, απ’ ότι αντιλαμβάνεστε, είναι ολέθριο.
Διότι οι δεκάδες αθλητές, ολυμπιονίκες, που έχει αναδείξει η χώρα μας, ξεκίνησαν από κάποια ερασιτεχνικά σωματεία.
Άρα, δείτε ξανά το θέμα.
Δείτε το ξανά.
Διότι τα πράγματα κινδυνεύουν, και σ’ αυτό τον τομέα, να γίνουν μπάχαλο.
Βλέπω ότι, ως κυβέρνηση, σας διακρίνει, ανάμεσα σε όλα τα άλλα -τα άλλα είναι πιο σοβαρά- και στον τομέα του αθλητισμού, μια προχειρότητα.
Διότι πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς το θέμα των αντιφατικών δηλώσεων ανάμεσα σε σας και τον πρωθυπουργό, σε σχέση με το αν θα ξαναγυρίσουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα;
Χρειάστηκε, δηλαδή, ο πρωθυπουργός να σας διορθώσει.
Και καλά, ας πούμε ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν μόνο ένα δείγμα μιας ασυνεννοησίας.
Εδώ φαίνεται, όμως, ότι ως κυβέρνηση χάνετε μέρα με την ημέρα την πειστικότητά σας απέναντι στην κοινωνία.
Μια κοινωνία η οποία, στην πρώτη φάση της πανδημίας, έδειξε μία άνευ προηγουμένου πειθαρχία.
Ακολούθησε τότε το lockdown, με αποτέλεσμα να κερδίσουμε όλοι.
Αλλά αυτή ακριβώς τη στάση της κοινωνίας, εσείς οι ίδιοι πια, την υπονομεύετε όταν εν μέσω πανδημίας φέρνετε το πιο ανάλγητο, πρόσφατο, νομοθέτημα, τον πτωχευτικό κώδικα, που θα βγάζει ανθρώπους έξω από τα σπίτια τους, τους επόμενους μήνες.
Τη στιγμή που καταλαβαίνουμε πόσο απαραίτητο είναι κάποιοι να έχουν στέγη.
Ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες.
Δεν απαντάτε, λοιπόν, ούτε με αποφασιστικότητα, ούτε με πειστικότητα.
Κι αυτό, πράγματι, είναι η χειρότερη συνθήκη, το χειρότερο μήνυμα απέναντι στους πολίτες.
Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες -και σας το λένε ο ένας καθηγητής της Ιατρικής μετά τον άλλον- με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι αδιανόητο. Γνωρίζω ότι κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε σήμερα τους σταθμούς των τρένων και των λεωφορείων, όπου διαπίστωσε ότι 270 οχήματα θα μπορούσαν άμεσα να βγουν στην κυκλοφορία, με κάποιες μικροεπισκευές.
Εσείς τι κάνετε τώρα, το θεωρείτε ως μια ευκαιρία, αυτό που συμβαίνει, για να ανοίξετε το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και του χώρου των μαζικών συγκοινωνιών;
Στην πρώτη φάση της πανδημίας σας είχαμε προτείνει να υπάρξουν κοινές επιτροπές ανάμεσα στην αντιπολίτευση και την κυβέρνηση, που να δουν όλα τα ζητήματα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.
Και ζητήματα που αφορούν τις αναθέσεις, λόγω των έκτακτων καταστάσεων, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ιεράρχηση των μέτρων.
Το αγνοήσατε.
Εμείς δείξαμε υπευθυνότητα, εσείς δείξατε ανευθυνότητα.
Ακόμη δεν έχετε βάλει μπροστά τον μηχανισμό της πρωτοβάθμιας υγείας, το πρώτο “φίλτρο” που θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία.
Το εξαγγείλατε καθυστερημένα, πριν από λίγες εβδομάδες και ακόμα δεν το έχετε εντάξει στο μηχανισμό που, σε αυτή τη φάση, είναι αυτός που θα αξιολογήσει ποιοι πρέπει να βρίσκονται στα νοσοκομεία και ποιοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ιό στο σπίτι τους.
Αλλά, προφανώς, αυτό πρέπει να το κρίνει κάποιος γιατρός. Νομίζω ότι χρειάζεται λιγότερη έπαρση και λιγότερη αλαζονεία.
Αλλιώς, πραγματικά αυτός ο τρόπος άσκησης πολιτικής θα φέρει, όχι μόνο για σας, αλλά για την ίδια την κοινωνία, τα χειρότερα αποτελέσματα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης