Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Εξετάζεται πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στο δημοψήφισμα του Brexit το 2016

Βρετανία: Εξετάζεται πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στο δημοψήφισμα του Brexit το 2016
Εξετάζεται πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές για Brexit του 2016
Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν σήμερα 29/10 έξι βουλευτές στη Μεγάλη Βρετανία κατά του πρωθυπουργού της χώρας, Boris Johnson, κατηγορώντας τον για παραβίαση του δικαιώματος σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές μετά την άρνηση της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει έρευνα για ρωσική ανάμειξη στην ψηφοφορία του 2016 για το Brexit.
Η ενέργεια αποτελεί συνεπακόλουθο της δημοσίευσης τον Ιούλιο της έκθεσης για τη Ρωσία από την Επιτροπή Πληροφοριών και Ασφάλειας της Βουλής των Κοινοτήτων, η οποία αποφάνθηκε ότι η κυβέρνηση και οι Βρετανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών απέφυγαν να ερευνήσουν την υπόθεση της ανάμειξης του Κρεμλίνου στην ψηφοφορία του δημοψηφίσματος του 2016 που επέφερε την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μία υπόθεση «καυτή πατάτα», σύμφωνα με την Επιτροπή.
Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή καλούσε την κυβέρνηση του Boris Johnson να διεξαγάγει πλήρη έρευνα και να θέσει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να προληφθούν μελλοντικές επιθέσεις από ξένα κράτη.
Η κυβέρνηση απέρριψε τότε την εισήγηση, ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για ανάμειξη της Μόσχας στην ψηφοφορία.
Η προσφυγή κατευθύνεται κατά της απάντησης του πρωθυπουργού και ζητεί την διενέργεια δικαστικού ελέγχου με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση παραβίασε το δικαίωμα σε ελεύθερες εκλογές το οποίο εγγυάται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η κυριαρχία και η ασφάλεια της χώρας μας, καθώς και η ακεραιότητα της δημοκρατίας μας, βρίσκονται σε κίνδυνο και δεν πρέπει να επιτραπεί στην κυβέρνηση αυτή να κλείνει σκοπίμως τα μάτια, δήλωσε η Caroline Lucas, ένα από τα έξι μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων που υπογράφουν την προσφυγή.
Η Leigh Day, η νομική εταιρεία που αντιπροσωπεύει την ομάδα των Βρετανών βουλευτών, ανακοίνωσε ότι ζητά από το δικαστήριο να εγγυηθεί ότι η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί προς τη νομική υποχρέωση για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας σχετικά με τις αξιόπιστες κατηγορίες για ρωσική ανάμειξη και για την προσήκουσα προστασία των μελλοντικών εκλογών από ξένη ανάμειξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης