Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Figaro: Το 70% των Γάλλων υπέρ του lockdown λόγω κορωνοϊού, ενώ τους έπεισε και το διάγγελμα Macron

Le Figaro: Το 70% των Γάλλων υπέρ του lockdown λόγω κορωνοϊού, ενώ τους έπεισε και το διάγγελμα Macron
Το μοναδικό μέτρο στο οποίο αντιδρούν οι Γάλλοι κατά 52% είναι το κλείσιμο των «μη απαραίτητων» εμπορικών καταστημάτων για τουλάχιστον 15 ημέρες, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Odoxa-Dentsu Consulting
Οι Γάλλοι δηλώνουν υπερ του νέου lockdown, αναφέρει η «Le Figaro», σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020.
Ειδικότερα, το 70% των Γάλλων βλέπουν θετικό και απαραίτητο το μέτρο, ενώ το 51% δηλώνει ότι πείστηκε από το διάγγελμα Macron σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Odoxa-Dentsu Consulting.
Τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, όπως οι επισκέψεις σε κέντρα ηλικιωμένων, η γενίκευση της τηλεργασίας και τα ανοιχτά νηπιαγωγεία και σχολεία είναι μέτρα που γίνονται ευρύτατα αποδεκτά.
Το μοναδικό μέτρο στο οποίο αντιδρούν οι Γάλλοι κατά 52% είναι το κλείσιμο των «μη απαραίτητων» εμπορικών καταστημάτων για τουλάχιστον 15 ημέρες.
Επικριτικοί για την κυβέρνηση παραμένουν, ωστόσο, στην πλειοψηφία τους οι πολίτες.
Το 87% των πολιτών πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για να καταπολεμηθεί η πανδημία.
Ωστόσο, το διάγγελμα Macron, το οποίο παρακολούθησαν 32.700.000 τηλεθεατές, έπεισε τους περισσότερους ότι πρόκειται για απαραίτητα μέτρα (72%).
Οι Γάλλοι εκτιμούν ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας ήταν σαφής και έδειξε πως κατανοεί τις ανησυχίες των πολιτών.
Ωστόσο, το 54% εκτιμά ότι ο Macron «έδειξε ότι δεν γνώριζε ποια κατεύθυνση να πάρει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης