Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίπεδο 4 κορωνοϊού: Πώς θα γίνονται οι πτήσεις σε Ιωάννινα, Σέρρες, Κοζάνη και Καστοριά

Επίπεδο 4 κορωνοϊού: Πώς θα γίνονται οι πτήσεις σε Ιωάννινα, Σέρρες, Κοζάνη και Καστοριά
Οι αεροπορικές οδηγίες εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19 και ισχύουν από σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου έως τα μεσάνυχτα της 6ης Νοεμβρίου 2020
Στην έκδοση νέων αεροπορικών οδηγιών για τις περιοχές που έχουν τεθεί σε συναγερμό επιπέδου 4 (κόκκινο) προχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Νέες αεροπορικές οδηγίες θέτει σε ισχύ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για τους περιορισμούς επιβατικών πτήσεων από τον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος» και από τα δύο πεδία προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών, Χορτερό και Εμμανουήλ Παππάς στις Σέρρες.
Παράλληλα ανακοινώνεται η έκδοση συμπληρωματικής notam για τα αεροδρόμια Κοζάνης «Φίλιππος» και Καστοριάς «Αριστοτέλης».
Οι αεροπορικές οδηγίες εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19 και ισχύουν από σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2020.
Για τα Ιωάννινα, επιτρέπονται οι πτήσεις προς τα Γιάννενα με επιβάτες, επίσης επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις χωρίς επιβάτες, δηλαδή οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του.
Εξαιρούνται:
Πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit)
Πληρώματα και επιβάτες των εξής πτήσεων: οι κρατικές (state flights), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights) και οι στρατιωτικές πτήσεις (Military flights).
Για τις Σέρρες ισχύουν τα ακόλουθα:
Δεν επιτρέπονται οι πτήσεις από το πεδίο προσγείωσης στο Χορτερό Σερρών και από το πεδίο προσγείωσης Σερρών - Εμμανουήλ Παππάς εκτός της περιφερειακής ενότητας Σερρών.
Από τους περιορισμούς πτήσεων εξαιρούνται οι τοπικές εκπαιδευτικές πτήσεις μόνο εντός της περιφερειακής ενότητας Σερρών.
Για Κοζάνη και Καστοριά και τα αεροδρόμια «Φίλιππος» και «Αριστοτέλης», αντίστοιχα, η οδηγία προβλέπει ότι επιτρέπονται οι πτήσεις επιβατών προς τους δύο περιφερειακούς αερολιμένες, ενώ όσον αφορά τις αναχωρήσεις από Καστοριά και Κοζάνη επιτρέπονται μόνο χωρίς επιβάτες, δηλαδή οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του.
Οι εξαιρέσεις ισχύουν ως έχουν από τις προϋπάρχουσες αεροπορικές οδηγίες και για τα δύο αεροδρόμια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης