Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Εντοπίστηκε νέα ισχυρή μετάλλαξη του Covid-19, αυξημένης και ραγδαίας μεταδοτικότητας

tags :
Ισπανία: Εντοπίστηκε νέα ισχυρή μετάλλαξη του Covid-19, αυξημένης και ραγδαίας μεταδοτικότητας
Η νέα μετάλλαξη του Covid-19 ήδη εντοπίζεται και επικρατεί σε Ελβετία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Λετονία, Κάτω Χώρες, Γαλλία, κράτη που ήδη βλέπουν ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων
Στην Ισπανία εντοπίστηκε νέα ανθεκτικότερη και ταχύτερη όσον αφορά την μεταδοτικότητα μετάλλαξη του κορωνοϊού, η οποία ήδη έχει εξαπλωθεί και αναγνωρίζεται σε Ελβετία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Λετονία, Κάτω Χώρες, Γαλλία, κράτη που βλέπουν ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων από το τέλος καλοκαιριού, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας μελέτης, σύμφωνα με το CNBC.
Η έρευνα, της οποίας η δημοσίευση αναμένεται αργά σήμερα Πέμπτη 29/10, περιγράφει πώς μια διεθνής ομάδα επιστημόνων από την Ελβετία και την Ισπανία, παρακολούθησε στενά τον κορωνοϊό μέσω των γενετικών μεταλλάξεων που παρουσιάζει, εντοπίζοντας τη συγκεκριμένη μετάλλαξή του.
Κάθε παραλλαγή του κορωνοϊού έχει τη δική της γενετική υπογραφή, που σημαίνει ότι μπορεί να εντοπιστεί στο σημείο που εμφανίστηκε για πρώτη φορά.
Η νέα μετάλλαξη της νόσου, που προσδιορίστηκε ως 20A.EU1 από τους ερευνητές, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στην Ισπανία τον Ιούνιο και ήδη άπό τον Ιούλιο η συχνότητας εμφάνισης της μετάλλαξης είχε συχνότητα άνω του 40%, όπως αναφέρει η μελέτη.
Ενώ η συχνότητα εμφάνισης της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού ήταν πολύ χαμηλή πριν τις 15 Ιουλίου, στην Ελβετία, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέβηκε από 15% στο 40% ως τον Σεπτέμβριο και μετά τον Σεπτέμβριο εκτινάχθηκε στο 70%.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι επικρατεί στη Νορβηγία, τη Λετονία, τις Κάτω Χώρες και τη Γαλλία.
Οι ερευνητές της μελέτης δήλωσαν ότι δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα αν η νέα μετάλλαξη του ιού εξαπλώνεται ταχύτερα από άλλες μεταλλάξεις, ωστόσο η αύξηση της συχνότητας σε πολλές χώρες.
Επίσης, δεν υπάρχουν επί του παρόντος δεδομένα για την εκτίμηση της σοβαρότητας της μετάλλαξης 20A.EU1 και παρότι κυριαρχεί σε ορισμένες χώρες, δεν είχε εντοπιστεί παντού και κυκλοφορεί μαζί με άλλες μεταλλάξεις του κορωνοϊού που «συνεχίζουν να κυκλοφορούν σε όλη την Ευρώπη».
Υπενθυμίζεται, πως η Ευρώπη έχει καταμετρήσει σχεδόν 10 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, και 273.678 θανάτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης