Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Τα κράτη της ΕΕ να αποσύρουν τους πρέσβεις από την Τουρκία – Να της επιβληθούν κυρώσεις

Die Welt: Τα κράτη της ΕΕ να αποσύρουν τους πρέσβεις από την Τουρκία – Να της επιβληθούν κυρώσεις
Tι επισημαίνει άρθρο γνώμης της γερμανικής εφημερίδας που ασκεί σκληρη κριτική στον Erdogan
Άρθρο γνώμης - κόλαφο κατά της κυβέρνησης του προέδρου της Τουρκίας Tayyip Erdogan δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο (29/10) η γερμανική εφημερίδα Die Welt, καλώντας την ΕΕ και τη Γερμανία να υιοθετήσει σκληρότερη στάση έναντι της Άγκυρας και να την κάνει να καταλάβει το τίμημα μέσω κυρώσεων για την αμφισβήτηση της εθνκής κυριαρχίας Ελλάδας και Κύπρου.
Συγκεκριμένα, η Welt σημειώνει ότι η ΕΕ δεν πρέπει να συνεχίσει να ανέχεται τις επιθέσεις από πλευράς του Τούρκου προέδρου, ο οποίος καταλαβαίνει «μόνον τη γλώσσα της σκληρότητας».
«Η Γερμανία προς το παρόν στηρίζει τη Γαλλία μόνον ρητορικά», αναφέρεται στο άρθρο γνώμης της γερμανικής εφημερίδας,
«Αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να καταστεί σαφές στην Τουρκία ότι όποιος παραβιάζει την κυριαρχία κρατών - μελών της Ένωσης πρέπει να περιμένει σκληρές κυρώσεις», τονίζει η Welt, καλώντας την ΕΕ να αποσύρει άμεσα όλους τους πρέσβεις των κρατών - μελών της από την Τουρκία.
Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική εφημερίδα έχει «ανοικτούς λογαριασμούς» με την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση Erdogan, καθώς ένας ανταποκριτής της στην Τουρκία είχε συλληφθεί προ διετίας και είχε κρατηθεί για έναν ολόκληρο χρόνο σε τουρκικές φυλακές.
Marcel Fratzscher i

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης