Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το γαϊτανάκι της εξαπάτησης των καταναλωτών από τα ινστιτούτα αισθητικής Cosmedical και οι ανίκανες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης

Το γαϊτανάκι της εξαπάτησης των καταναλωτών από τα ινστιτούτα αισθητικής Cosmedical και οι ανίκανες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης
Το Υπουργείο Ανάπτυξης επιβάλλει πρόστιμα στον αέρα και αυτοί κάνουν… φιλανθρωπίες και ανοιγοκλείνουν εταιρίες ανά διετία
Την ώρα που το Υπουργείο Ανάπτυξης και συγκεκριμένα η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επιβάλλει πρόστιμα που προκαλούν δέος ο περίφημος όμιλος Cosmedical ή Golden Clinic ή Focus Derma Clinic ή ακόμα ή Dermaline ή Kifisia Clinic όπως είναι τα ονόματα των εταιριών (δεν είμαστε σίγουροι αν είναι όλες) ινστιτούτων αισθητικής που ανοίγουν και κλείνουν σε χρόνο dt την τελευταία δεκαετία ρίχνοντας φέσια σε ανυποψίαστους καταναλωτές και έχοντας την ίδια ιδιοκτησία.
Η επιβολή προστίμων πλέον έχει αρχίσει να αποτελεί ανέκδοτο. Χθες επεβλήθη πρόστιμο 300.000 ευρώ στην Cosmedical ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ενώ λίγες ημέρες πριν διαβάσαμε στα «κοσμικά» ιστοσελίδων ότι «Ο όμιλος “Cosmedical Clinic” δείχνοντας την κοινωνική τους ευαισθησία, διοργάνωσαν ένα press event με σκοπό την ενίσχυση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
"Ορίζοντες", προσφέροντας την οικονομική τους αρωγή για την ενίσχυση του κέντρου»!
Και σε αυτό το event έδωσαν το παρών Γιώργος Λιάγκας και η Κατερίνα Καινούργιου για… καλό σκοπό πάντα.
Το ζήτημα είναι πάντως ότι το ΥΠΑΝ δεν … έχει σκοπό γενικώς αλλά επιβάλλει πρόστιμα τα οποία μάλιστα δεν εισπράττονται αφού οι εταιρίες βάζουν λουκέτο.
Και προκαλεί απορία η έλλειψη συντονισμού των εποπτικών αρχών του κράτους καθώς είναι απορίας άξιον αν έχει ελεγχθεί η υπόθεση από τις φορολογικές αρχές.
Το bankingnews από τις 10 Ιουνίου είχε αναδείξει την υπόθεση όταν σε άλλη εταιρία ιδίων συμφερόντων το ΥΠΑΝ είχε επιβάλει πρόστιμο 250.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα τότε είχε επιβληθεί στο ινστιτούτο αισθητικής και προσωπικής φροντίδας με την επωνυμία “GOLDEN CLINIC”- ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΚΛΙΝΙΚ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ» για τους ίδιους λόγους επιβλήθηκε χθες στην Cosmedical και συγκεκριμένα επειδή:
-δεν χορήγησε στους πελάτες της αντίγραφο της σύμβασης παροχής υπηρεσιών και το έντυπο αναιτιολόγητης υπαναχώρησης και
-δεν επέστρεψε τα αχρεωστήτως εισπραχθέντα ποσά για τις μη παρασχεθείσες υπηρεσίες και για τις συμβάσεις από τις οποίες οι συμβαλλόμενοι υπαναχώρησαν».
Τότε το bankingnews είχε επισημάνει τη σχέση με την Cosmedical Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.

Δεν είχαμε φανταστεί όμως ότι υπάρχουν δύο Cosmedical...


Συγκεκριμένα είχαμε διαπιστώσει ότι η Cosmedical Clinic Μονοπρόσωπη ΙΚΕ συστάθηκε στις 30/08/έχει την έδρα της στην οδό Ερμού και μοναδικό ιδρυτικό εταίρο και διαχειριστή τον κ. Χριστόδουλο Κακαρίκο του Θεοδώρου ο οποίος στις 26 Μαρτίου 2019 πωλεί όλα του τα μερίδια στον αδελφό του Νικόλαο Κακαρίκο του Θεοδώρου.
Η άλλη Cosmedical, η Cosmedical ΙΚΕ (σκέτο χωρίς Clinic και δεν της έχει επιβληθεί πρόστιμο) συστάθηκε στις 24 Αυγούστου με μοναδικό εταίρο και διαχειριστή τον κ. Χριστόδουλο Κακαρίκο και κεφάλαιο 5.000 ευρώ Και εδώ πάλι έχουμε το ίδιο φαινόμενο ο κ. Χριστόδουλος Κακαρίκος να πουλά στον αδελφό τα μερίδια του το Σεπτέμβριο του 2019.
Ποιοι όμως είναι οι μέτοχοι; Ανατρέχοντας( όπως είχαμε αποκαλύψει από τον Ιούνιο του 2020) σε ιστοσελίδες που ασχολούνται με τα κοσμικά διαβάζουμε το Φεβρουάριο του 2019 ότι “Ο όμιλος “Cosmedical Clinic” - ο πιο σύγχρονος όμιλος κλινικών Αισθητικής Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής στην Αθήνα - πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου στο “Πολιτεία Tennis Club” την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία ολόκληρου του προσωπικού, συνεργατών αλλά και πολλών επώνυμων φίλων από τον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό κόσμο.

Φαίη Σκορδά - Βίκυ Χατζηβασιλείου

Οι ιδιοκτήτες, Νατάσα Τάγιου και Νίκος Κακαρίκος μετέφεραν τις θερμότερες ευχές τους για μια υγιή και δημιουργική νέα χρονιά σε όλους τους υπαλλήλους και φίλους της εταιρίας ενώ παρουσιάστηκαν οι σημαντικότερες δράσεις του ομίλου “Cosmedical” σε κοινωνικό και εταιρικό επίπεδο στο πλαίσιο απολογισμού της προηγούμενης χρονιάς.
Ακολούθησε η κοπή της πίτας που πραγματοποιήθηκε από την αγαπημένη παρουσιάστρια και ambassador των “Cosmedical Clinic” - Βίκυ Χατζηβασιλείου η οποία ολοκληρώθηκε με την κλήρωση πολλών δώρων”
Επίσης από ιστοσελίδες κοσμικών μαθαίνουμε ότι η Φαίη Σκορδά ήταν το νέο πρόσωπο των Cosmedical Clinic σε διαφημιστικό σποτ που γυρίστηκε το Σεπτέμβριο του 2018.
Και όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό η προώθηση του έργου του κ. Κακαρίκου και των ινστιτούτων αισθητικής που ανοίγει και κλείνει γίνεται μέσω διάσημων προσώπων.

Άραγε αυτά τα πρόσωπα είναι αδαή για τα όσα συμβαίνουν;


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Golden Clinic στην οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο 250.000 τον Ιούνιο με βάση τα στοιχεία του ΓΕΜΗ είχε τεθεί σε λύση και εκκαθάριση με απόφαση των εταίρων της η οποία ελήφθη στις 30/08/2018 και η οποία δημοσιεύτηκε στις 28/02/2019. Εταίροι της ΙΚΕ η οποία ιδρύθηκε το 2015 ήταν ο κ. Νικόλαος Κακαρίκος με ποσοστό 99% ενώ 1% κατέχει η κα Μούσα Μαρία Τζαμιλέ η οποία ήταν διαχειρίστρια της ΙΚΕ και ορίστηκε και ως εκκαθαριστής.
Έδρα της Golden Clinic (ω τι σύμπτωση) δηλώνεται η οδός Ερμού 7 στην Αθήνα.
Στην ίδια διεύθυνση στεγάζεται η Μονοπρόσωπη ΙΚΕ Focus Derma Clinic η οποία έχει ιδρυθεί τον Νοέμβριο του 2017 και έχει ως μοναδικό εταίρο και διαχειριστή τον κ. Νικόλαο Κακαρίκο. Και αυτή η εταιρία έχει τεθεί σε λύση και εκκαθάριση με απόφαση που ελήφθη στις 28/8/2018 και δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ στις 4/9/2018.
Σημειώνεται ότι για όλες τις παραπάνω εταιρίες δεν υπάρχουν δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία στο ΓΕΜΗ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης