Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Επιβαρυμένη η τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη

tags :
ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Επιβαρυμένη η τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και τα νέα περιοριστικά μέτρα οδηγούν τους επενδυτές σε αθρόες ρευστοποιήσεις θέσεων, αδιαφορώντας για τα θεμελιώδη των εταιρειών
Μετά το χθεσινό sell off, η τεχνική εικόνα του ΧΑ, είναι αρκετά επιβαρυμένη με τους αναλυτές να βλέπουν περαιτέρω διολίσθηση προς τις 510-520 μονάδες.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα καταγράφουν νέες απώλειες σήμερα, με το ελληνικό χρηματιστήριο να αναμένεται να ακολουθήσει.
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και τα νέα περιοριστικά μέτρα οδηγούν τους επενδυτές σε αθρόες ρευστοποιήσεις θέσεων, αδιαφορώντας για τα θεμελιώδη των εταιρειών.
Αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψαν στη χθεσινή συνεδρίαση νέα χαμηλά για το τρέχον έτος, με κάποιες να καταγράφουν χαμηλά αρκετών ετών.

Euroxx
Μετά το χθεσινό sell off λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να παραμείνει υπό ηπιότερη πίεση σήμερα ενόψει του αρνητικού ανοίγματος στην Ευρώπη, μετά τα χθεσινά εταιρικά αποτελέσματα σε όλο τον Ατλαντικό.

Beta
Περιμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας σήμερα λόγω των ανησυχιών για την οικονομική δραστηριότητα στο τέταρτο τρίμηνο η οποία αναμένεται να βάλει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη σε αρνητική αναθεώρηση ενώ οι αποτιμήσεις εισήλθαν στη «ζώνη της ευκαιρίας».
Η αγορά είναι υπερπουλημένη και βλέπουμε καλά σημεία εισόδου σε μετοχές όπως ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΤΙτάν και ΔΕΗ για μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης