Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μετά το χθεσινό sell off, νέες απώλειες στο ξεκίνημα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μετά το χθεσινό sell off, νέες απώλειες στο ξεκίνημα
ΑΓΟΡΑ: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με το βλέμμα στις ξένες αγορές. Η ψυχολογία βέβαια δεν είναι καλή. Ο DAX άνοιξε με μικρές απώλειες. Ακολουθεί η δική μας αγορά με κάπως υψηλότερες απώλειες, με πιέσεις στις τράπεζες και σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά και πάλι στα πρώτα λεπτά. Ο τζίρος πιο χαμηλός σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας δημιουργούν πίεση στην οικονομία. Τα κρούσματα είναι πολλά και αν δεν προσέξουμε και πάμε σε lockdown, έστω με κάποιες διαφορές από το προηγούμενο, το πλήγμα θα είναι μεγάλο.

Ευκαιρίες στο ΧΑ δημιουργούνται για όσους έχουν ρευστότητα. Οι κινήσεις θα πρέπει να είναι επιλεκτικές και με βάση τα θεμελιώδη. Η αγορά είναι σε υπερπουλημένα επίπεδα, αλλά τεχνικά η εικόνα έχει χαλάσει και οι αναλυτές δεν αποκλείουν διολίσθηση προς τις 520-500 μονάδες περίπου. Χρειάζεται κάποια θετική είδηση που να μειώσει το ρίσκο και να φέρει αγοραστές.

ΟΤΕ: Βγάζει μία μικρή αντίδραση και βοηθάει την αγορά. Στα 11,27 ευρώ με άνοδο 0,6% στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άνω του 1% οι απώλειες του δείκτη αν και στα πρώτα λεπτά έχανε περισσότερο. Η μεγάλη πληγή του ΧΑ. Τόσα χρόνια μηδενίζει τα χαρτοφυλάκια των επενδυτών. Εκεί όμως οι αναλυτές. Κάθε χρόνο τις έχουν στις επιλογές τους. Μόνο η Ελλάδος έχει καλή εικόνα.

COCA COLA: Με αξιόλογες απώλειες το άνοιγμα και υπάρχουν πάλι καλές εντολές πώλησης.

MOTOR OIL: Κάπως καλύτερες οι χθεσινές αγορές από insiders αλλά με τους όγκους που κάνει θα πρέπει να πολλαπλασιάσουν τις εντολές τους. Οδηγός μας οι κινήσεις τους.

JUMBO: Οδηγός μας και η συγκεκριμένη. Υποχωρεί άνω του 1% στο ξεκίνημα και πλησιάζει τα 12 ευρώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Δε κρύβουμε πως μας βάζει σε σκέψεις η εξαγορά της Data Communication από την Epsilon Net. Αγόρασε το 80% προς 6,3 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως η εταιρία εξαγοράστηκε με αποτίμηση 7,8 εκατ. ευρώ περίπου. Στις 3 τελευταίες χρήσεις η Data έχει πωλήσεις κοντά και λίγο πάνω από 6 εκατ. ευρώ.

Η καθαρή κερδοφορία δεν έχει ξεπεράσει τις 20 χιλ. ευρώ στις τρεις αυτές χρήσεις. Το συνολικό ενεργητικό είναι στα 4,8 εκατ. ευρώ και η καθαρή θέση στα 3,1 εκατ. ευρώ. Τα παραπάνω μας δίνουν p/sales 1,3 φορές, p/bv 2,5 φορές και πολύ υψηλό p/e. Αν αυτή είναι η δίκαιη τιμή για την εξαγορά μίας εταιρείες, τότε οι εισηγμένες του κλάδου που στο εξάμηνο είχαν και καλύτερη κερδοφορία και καλύτερη απόδοση ιδίων κεφαλαίων θα πρέπει να δουν εντυπωσιακή αύξηση των αποτιμήσεών τους.

CPI: Δημοσίευσε αποτελέσματα χρήσης. Θυμίζουμε πως η χρήση της έληξε στις 30/6/2020. Καθαρή θέση 2,58 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 6,3 εκατ. ευρώ. Πωλήσεις 15 εκατ. ευρώ από 16,1 εκατ. ευρώ και ζημιές 275 χιλ. ευρώ από ζημιές 32 χιλ. ευρώ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Και η δική του χρήση έληξε 30/6/20 και εμφάνισε πωλήσεις 20,4 εκατ. ευρώ από 21,6 εκατ. ευρώ. τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στις 530 χιλ. ευρώ από 740 χιλ. ευρώ. Η καθαρή θέση είναι στα 17,7 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν τα 11 εκατ. ευρώ από 8,7 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω των μισθώσεων. Οι καλές ταμειακές ροές βελτίωσαν τα ταμειακά διαθέσιμα στα 2,9 εκατ. ευρώ.

CENERGY: Έδειξε και χθες καλά αντανακλαστικά και σήμερα καταγράφει άνοδο άνω του 1% με καλό όγκο συναλλαγών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης