Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διεθνής Τύπος: Ισχυρός σεισμός στο Αιγαίο πέλαγος συντάραξε Ελλάδα και Τουρκία

Διεθνής Τύπος: Ισχυρός σεισμός στο Αιγαίο πέλαγος συντάραξε Ελλάδα και Τουρκία
Ισχυρός σεισμός στο Αιγαίο Πέλαγος, συγκλονίζει την Τουρκία, την Ελλάδα - 4 νεκροί, τραυματίες, εγκλωβισμένοι, καταρρεύσεις κτιρίων
Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τον ισχυρό σεισμό των 6,6 Ρίχτερ σήμερα Παρασκευή 30/10, στα βόρεια της Σάμου και έγινε αισθητός τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, όπου μετρά ήδη 4 νεκρούς, άγνωστο αριθμό εγκλωβισμένων, πολλούς τραυματίες αλλά και ζημιές σε κτίρια.
Πολλά ραδιοτηλεοπτικά μέσα διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν την έκτακτη είδηση, ενώ ρεπορτάζ με συνεχόμενη ροή ενημέρωσης για τον σεισμό φιλοξενούνται στους ιστότοπους ΜΜΕ παγκοσμίως.
CNN
«Σεισμός 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το Αιγαίο Πέλαγος σε Ελλάδα και Τουρκία. Τουλάχιστον 20 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές στη Σμύρνη», μεταδίδει το CNN.

Image
BBC
Ισχυρός σεισμός συγκλονίζει την Ελλάδα και την Τουρκία καθώς τα κτίρια καταρρέουν, γράφει το βρετανικό δίκτυο BBC στον τίτλο του.
Ο σεισμός μεγέθους 7,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε την επαρχία της Σμύρνης της Τουρκίας, ανέφερε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ και έγινε αισθητός τόσο στην Αθήνα όσο και στην Κωνσταντινούπολη.
Η Τουρκία προσδιόρισε το μέγεθος του σεισμού στο 6,6, λέγοντας ότι 20 κτίρια κατέρρευσαν στην πόλη της Σμύρνης, όπου οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες.
Ζημιές αναφέρθηκαν και στο νησί της Σάμου.
Ο τρόμος φέρεται πως πυροδότησε ένα μίνι τσουνάμι που πλημμύρισε το λιμάνι της Σάμου.
Image
Rescuers and local residents search for survivors after a building collapsed in Izmir, Turkey. Photo: 30 October 2020
Reuters
Ισχυρός σεισμός χτύπησε το Αιγαίο πέλαγος και έγινε αισθητός σε Ελλάδα και Τουρκία γράφει το πρακτορείο Reuters.
Κτίρια κατέρρευσαν στην παραθαλάσσια Σμύρνη, ενώ όπως ανέφερε ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα ερείπια.
Οι άνθρωποι πανικόβλητοι βγήκαν στους δρόμους της Σμύρνης, σύμφωνα με μάρτυρες, αφού ο σεισμός με μέγεθος 7.0 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο σεισμός έγινε αισθητός τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στα ελληνικά νησιά και την Αθήνα, όπου αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μερικοί άνθρωποι πανικοβάλλονταν αν και δεν υπήρχαν άμεσες αναφορές τραυματισμών.
Image
Le Monde
«Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ έπληξε Τουρκία και Ελλάδα», γράφει η γαλλική Le Monde.
Image
Deutsche Welle
«Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,0 έπληξε την Ελλάδα και την Τουρκία, προκαλώντας κατάρρευση κτιρίων και τσουνάμι που πλημμύρισε δρόμους στην τουρκική παραθεριστική πόλη Σμύρνη», αναφέρει η Deutsche Welle.
Image
Rainews
«Μέχρι και η Αθήνα ταρακουνήθηκε από τον ισχυρό σεισμό, 300 χλμ μακριά από το επίκεντρο», μετέδωσε η ιταλική Rai.
Image
New York Times
«Ισχυρός σεισμός συντάραξε περιοχές στην Ελλάδα και τη Σμύρνη στη Δυτική Τουρκία, ισοπεδώνοντας κτίρια και προξενώντας σοβαρές ζημιές σε κατοικίες», γράφουν οι New York Times.
Image
ABC News
«Μέχρι και σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη έγινε αισθητός ο ισχυρός σεισμός έξω από το ελληνικό νησί της Σάμου στο ανατολικό Αιγαίο», αναφέρει το ABC News.
Image
Al Jazeera
Το Al Jazeera μετέδωσε άμεσα την έκτακτη είδηση για τον σεισμό που έπληξε Ελλάδα και Τουρκία, αναφέροντας ότι δεν υπήρχαν ακόμα πληροφορίες για θύματα.
Image

Sky News
«Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ έπληξε τουριστικούς προορισμούς σε Ελλάδα και Τουρκία», μετέδωσε το Sky News.
Image

Map

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης