Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έβγαλε τεχνική αντίδραση αλλά οι εβδομαδιαίες απώλειες είναι βαριές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έβγαλε τεχνική αντίδραση αλλά οι εβδομαδιαίες απώλειες είναι βαριές
ΑΓΟΡΑ: Παρά την πτώση των διεθνών αγορών η δική μας κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη της και να κλείσει με άνοδο 0,81%. Έντονη η μεταβλητότητα και καλός ο τζίρος. Είδαμε μία τεχνική αντίδραση που δείχνει αντανακλαστικά. Κάποιοι είδαν τα καλά επίπεδα και τοποθετήθηκαν.

Το θέμα είναι ότι βλέπουμε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις μόνο και η τεχνική εικόνα της αγοράς θέλει κάτι περισσότερο από απλό trading. Θέλουμε να ανακτήσει έδαφος και να αφήσει πίσω τα κακά σενάρια. Δεν είμαστε και ιδιαίτερα αισιόδοξοι, αλλά ελπίζουμε. Διατηρούμε την προσοχή μας στα καλά χαρτιά με καλή ρευστότητα και ισχυρά θεμελιώδη. Αποφεύγουμε τις μετοχές που έχουν κίνηση ασανσέρ.

Ο γενικός δείκτης σήμερα πήγε μέχρι το -2,62% και μέχρι το +1,23% πριν κλείσει στο +0,81%. Τεράστια η μεταβλητότητα. Πολλά τα πάνω-κάτω.

VIOHALCO: Τράβηξε πολλά βλέμματα σήμερα και πήγε όπως έδειχνε το γράφημα. Όμως το ρεπορτάζ μας λέει πως κάποιοι επιχείρησαν να ωθήσουν υψηλότερα τη μετοχή χωρίς τις σχετικές… άδειες. Έτσι δικαιολογείται και ο μεγάλος όγκος και η μεγάλη εντολή πώλησης που μπήκε άνω των 330 χιλ. τεμαχίων στα 2,80 ευρώ.

Τελικά έκλεισε στα 2,80 ευρώ με άνοδο 2,19% και συνολικό όγκο 647 χιλ. τεμάχια. Στην τιμή κλεισίματος είχαν μείνει απούλητα 257 χιλ. τεμάχια. Υψηλό στα 3,04 ευρώ και χαμηλό στα 2,69 ευρώ. Συμπλήρωσε τρεις ανοδικές συνεδριάσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η στήλη πάντως δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να μετατρέψει το ΤΧΣ στα 6 ευρώ τα Cocos. Με τους τόκους αγοράζει σχεδόν όλη την Πειραιώς. Γιατί να γράψει τέτοια χασούρα; Τόκο είναι να λάβει όχι μέρισμα. Απίστευτα πράγματα!

Τρομερή η διακύμανση της Πειραιώς. Από το -20,77% στο +5,94% και τελικά κλείσιμο στο +0,77%. Πολύ καλή η συμπεριφορά της Εθνικής σήμερα και ανώτερη των άλλων συστημικών. Κινήθηκε από νωρίς σε θετικό έδαφος, ενώ κατάφερε και η Alpha Bank να κλείσει θετική. Με απώλειες η Eurobank.

TITAN: Χθες έγινε ένα πακέτο 99 χιλ. τεμαχίων στα 11,20 ευρώ με τη μετοχή να διαπραγματεύεται εκείνη την ώρα σημαντικά χαμηλότερα. Το πακέτο αυτό αγόρασε συνδεόμενο νομικό πρόσωπο με τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο. Πολύ θετική εξέλιξη καθώς νομίζουμε πως φτάνουμε στο τέλος των μεγάλων πωλήσεων που είχαν βγει από συγκεκριμένο πρόσωπο. Επιπλέον χθες έγιναν και άλλες αγορές από insiders.

Η αντίδραση της μετοχής σήμερα ήταν αρκετά καλή. Στα 10,70 ευρώ και στο +3,08% με όγκο 51 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή συσσωρεύει καιρό και δεν είχε ακολουθήσει την κίνηση πολλών μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Μάλιστα το εξάμηνο ήταν αρκετά καλό. Αποτίμηση 882 εκατ. ευρώ.

JUMBO: Συνεχίζονται οι μεγάλες εντολές. Μεγάλος ο όγκος και στην τελική δημοπρασία. Στις 341 χιλ. τεμάχια ο όγκος μέχρι πριν τις τελικές δημοπρασίες και στις 442 χιλ. τεμάχια μετά. Απώλειες 2,04% και κλείσιμο στα 12 ευρώ με καλούς αγοραστές. Έγραψε χαμηλό στα 11,80 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Στις τελικές δημοπρασίες κάποιος ήθελε να πουλήσει 501 κομμάτια και τα έβγαλε στο -30%, αλλά μετά την αφαίρεσε. Δεν έκανε πράξη στις δημοπρασίες και έκλεισε στα 0,6120 ευρώ και στο +0,99%.

ΚΛΜ: Συνεχίζεται η εμφανέστατη κίνηση κάποιων να θέλουν να ρίξουν τη μετοχή. Άφαντοι οι insiders. Κάποιοι παίρνουν λίγα κομμάτια και προσπαθούν να χαλάσουν τα σχέδια των πωλητών.

CENERGY: Και εδώ μεγάλος ο όγκος αλλά μεγάλη και η άνοδος. Στο +11,11% και στα 1,50 ευρώ. Πιθανότατα να υπάρχει και κάτι άλλο που να ωθεί τους επενδυτές να αγοράζουν σε τέτοιες μέρες… Ίδωμεν.

ΕΛΛΑΔΟΣ: Εξαιρετική. Η συσσώρευση συνεχίζεται. Έκλεισε με άνοδο 1,82% και στα 13,40 ευρώ.

ΧΑ: Η εβδομάδα κλείνει με απώλειες 6,99% για το γενικό δείκτη και 7,90% για το FTSE 25. Οι τράπεζες έχασαν 14,03%. Η Πειραιώς έχασε 30,91%. Και να σημειωθεί πως είχαμε 4 συνεδριάσεις αυτή την εβδομάδα…

Καλό Σαββατοκύριακο
Η σκέψη μας στη Σάμο και σε όσους δοκιμάζονται λόγω του σεισμού

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης