Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Διαδήλωση χιλιάδων Παλαιστινίων κατά του Emmanuel Macron - Επεισόδια και συλλήψεις

Ισραήλ: Διαδήλωση χιλιάδων Παλαιστινίων κατά του Emmanuel Macron - Επεισόδια και συλλήψεις
Διαδήλωση Παλαιστινίων κατά του Γάλλου προέδρου Emanuel Macron στην Ιερουσαλήμ - Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν μετά από επεισόδια στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, μετά την προσευχή της Παρασκευής, εναντίον του προέδρου της Γαλλίας Emanuel Macron, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του για τα σκίτσα του Μωάμεθ.
«Ο Macron είναι ο εχθρός του Θεού» και «Μωάμεθ, το έθνος σου δεν θα συνθηκολογήσει» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι στην Πλατεία των Τεμενών, τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ.
Στο κήρυγμά του, ο σεΐχης Ekrima Sabri είπε ότι θεωρεί υπεύθυνο τον Γάλλο πρόεδρο «για τις πράξεις βίας και το χάος στη Γαλλία λόγω των προκλητικών δηλώσεών του εναντίον του Ισλάμ», αναφερόμενος στις πρόσφατες αιματηρές επιθέσεις στη χώρα, η τελευταία από τις οποίες έγινε την Πέμπτη στη Νίκαια.
Μετά τη συγκέντρωση στην Πλατεία των Τεμενών ξέσπασαν μικροεπεισόδια στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης μεταξύ διαδηλωτών και Ισραηλινών αστυνομικών.
Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μichey Rosenfeld.
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν επίσης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, όπου ποδοπάτησαν και έκαψαν πορτρέτα του Γάλλου προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης