Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπ. Οικονομικών: Η Αχτσιόγλου δεν διάβασε την ανακοίνωση - Ελπίζουμε τα λάθη της να μην οφείλονται πάλι σε άγνοια

Υπ. Οικονομικών: Η Αχτσιόγλου δεν διάβασε την ανακοίνωση - Ελπίζουμε τα λάθη της να μην οφείλονται  πάλι σε άγνοια
Τι απαντά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στην Έφη Αχτσιόγλου
"Η κα. Αχτσιόγλου, σταθερά αδιόρθωτη, δεν διάβασε την ανακοίνωση.
Την καλούμε να τη διαβάσει", απαντά το υπουργείο Οικονομικών στη δήλωση της τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας στην κ. Αχτρσιόγλου, "τα νέα μέτρα αφορούν εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, ανέργους, επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, και κυρίως τις μικρομεσαίες, και διαμορφώνονται σε 2,3 δισ. ευρώ επιπλέον μέχρι τα τέλη του έτους".
Μάλιστα,υπενθυμίζει ότι "επί υπουργίας της, το 2018, ο βασικός μισθός ήταν αυτό που ονομάζει σήμερα «επίδομα φτωχοποίησης» και 654.899 άνθρωποι – σχεδόν το 1/3 των εργαζομένων – απασχολούνταν με μερική απασχόληση και είχαν μέσο μεικτό μισθό 391,32 ευρώ τον μήνα".
"Ελπίζουμε τα λάθη της, αυτή τη φορά, να οφείλονται σε βιασύνη, και όχι, και πάλι, σε άγνοια", καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
 
Αχτσιόγλου: Κυβέρνηση αδιόρθωτη για τη δημόσια υγεία και για την οικονομική επιβίωση των πολιτών

«Την αποτυχία της κυβέρνησης την πληρώνουν για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ανέφερε νωρίτερα  η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, «την ώρα που με ευθύνη της κυβέρνησης χάθηκε ο έλεγχος στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, η ίδια τοποθετείται εκ νέου σήμερα με προκλητικό αυτοθαυμασμό και παντελή έλλειψη αυτοκριτικής.
Είναι εξωφρενικό ότι ούτε τούτη την ώρα, με το δημόσιο σύστημα υγείας στα όρια του, η κυβέρνηση προβλέπει κάποια ενίσχυσή του.
Στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας όχι απλώς επιμένει στα ίδια, απολύτως ανεπαρκή μέτρα, στην ίδια λανθασμένη κατεύθυνση που ακολουθεί εδώ και μήνες, αλλά πηγαίνει πιο πίσω και από τον κακό της εαυτό.
Καμία απευθείας επιχορήγηση των επιχειρήσεων που με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης αναγκάζονται σε κλείσιμο, εστίαση, γυμναστήρια, επιχειρήσεις στον πολιτισμό κ.λπ.
Καμία αποζημίωση για τους επαγγελματίες.
Καμία κάλυψη των μισθών των εργαζομένων, καμία προστασία των σχέσεων εργασίας τους.
Μόνο επανάληψη της επιδότησης της ανεργίας, του επιδόματος φτωχοποίησης των 534 ευρώ, και της ασπιρίνης των αναστολών πληρωμών, που δεν καλύπτουν καν τις τρέχουσες οφειλές πλην ΦΠΑ Νοεμβρίου (!)».
Η κ. Αχτσιόγλου κάνει λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης που την πληρώνουν για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταλήγει λέγοντας «κυβέρνηση αδιόρθωτη για τη δημόσια υγεία και για την οικονομική επιβίωση των πολιτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης