Τελευταία Νέα
Διεθνή

Panetta (ΕΚΤ): Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί, για να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή οικονομία

tags :
Panetta (ΕΚΤ): Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί, για να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή οικονομία
Οι επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ θα καθοδηγηθούν τουλάχιστον εν μέρει από την πανδημία, δήλωσε ο Panetta
Η ΕΚΤ θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να ενισχύσει την οικονομία της Ευρώπης, τόνισε ο Fabio Panetta, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε διαδικτυακό φόρουμ το Σάββατο (31/10/2020).
«Δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνουμε αλλά και αν το ήξερα δεν θα το έλεγα», είπε χαρακτηριστικά ο Panetta σε εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα Il Foglio.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde δήλωσε την Πέμπτη (29/10/2020) ότι παρά τις «μικρές αμφιβολίες», οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα συμφωνήσουν να παράσχουν περισσότερα κίνητρα στην οικονομία τον Δεκέμβριο, καθώς τα κρούσματα και τα lockdowns από κορωνοϊό αυξάνονται ραγδαία σε όλη την Ευρώπη, επισημαίνει το Bloomberg.
Οι επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ θα καθοδηγηθούν τουλάχιστον εν μέρει από την πανδημία, δήλωσε ο Panetta προσθέτοντας ότι οι επόμενες αποφάσεις θα μπορούσαν να ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες.
Η ευρωπαϊκή δημοσιονομική και νομισματική πολιτική έχει καλό συντονισμό κατά τη διάρκεια της κρίσης, πρόσθεσε.
H Lagarde υπογράμμισε, πως η κεντρική τράπεζα θα παράσχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη στην  οικονομία. Μίλησε επίσης για την «επαναξιολόγηση» των μέτρων της ΕΚΤ και ενώ οι περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το πρόγραμμα αγοράς έκτακτης ανάγκης 1,35 τρισεκατομμυρίων ευρώ θα επεκταθεί.
Τα νέα lockdowns που ανακοινώθηκαν από τη Γαλλία και τη Γερμανία και αυστηροί περιορισμοί σε άλλες χώρες όπως στην Ιταλία πλήττουν τις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης.
Αυτό μπορεί να εξαναγκάσει τις κυβερνήσεις να παράσχουν περισσότερα κίνητρα και να πιέσουν την ΕΚΤ να διατηρήσει το κόστος δανεισμού χαμηλό.
Η οικονομία της ζώνης του ευρώ σημείωσε άνοδο κατά το τρίτο τρίμηνο, με ποσοστό 12,7% σε μια ανάκαμψη που μπορεί να εκτροχιασθεί από την επιστροφή στους περιορισμούς στις βασικές οικονομίες της Ευρώπης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης