Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit: Η ύστατη προσπάθεια ΕΕ – Βρετανίας για μία εμπορική συμφωνία πριν από την 1/1/2021

Brexit: Η ύστατη προσπάθεια ΕΕ – Βρετανίας για μία εμπορική συμφωνία πριν από την 1/1/2021
Εάν οι δύο πλευρές ξεπεράσουν τις διαφορές τους, η νέα συμφωνία θα διέπει τα πάντα, από το εμπόριο και την ενέργεια έως τις μεταφορές και την αλιεία
Εντατικές και υπό άκρα μυστικότητα συνομιλίες θα έχουν στις Βρυξέλλες από τη Δευτέρα (2/11/2020) και μέχρι τα μέσα της εβδομάδας οι διαπραγματευτικές ομάδες της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου σε μία ακόμη προσπάθεια να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας.
Το Reuters κάνει λόγο για την τελική προσπάθεια με σκοπό τη σύναψη μίας συμφωνίας εταιρικής σχέσης.
Εάν οι δύο πλευρές ξεπεράσουν τις διαφορές τους, η νέα συμφωνία θα διέπει τα πάντα, από το εμπόριο και την ενέργεια έως τις μεταφορές και την αλιεία.
Εάν αποτύχουν, υπολογίζεται ότι θα υποστούν ζημία 900 δισεκ. ευρώ από δασμούς στο ετήσιο διμερές εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών.
Διπλωματική πηγή της ΕΕ και αξιωματούχος του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν πρόσωπο με πρόσωπο στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα (2/11) μετά από έντονο σαββατοκύριακο συνομιλιών.
Ενημέρωση σχετικά με την πρόοδό τους και τις πιθανότητες μιας συμφωνίας αναμένεται την Τετάρτη ή την Πέμπτη (4/11), πρόσθεσαν.
Ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier, δήλωσε ότι «απομένουν πολλά να γίνουν» για τη σύναψη συμφωνίας.
Σύμφωνα με έτερο Ευρωπαίο διπλωμάτη βασικό αγκάθι παραμένει το θέμα των αλιευτικών δικαιωμάτων και ο τρόπος επίλυσης των διαφορών στο μέλλον.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης