Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Pimco και Davidson Kempner κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για το Galaxy 10,8 δισ NPEs της Alpha Bank - Αποσύρθηκε η Cerverd

tags :
Pimco και Davidson Kempner κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για το Galaxy 10,8 δισ NPEs της Alpha Bank - Αποσύρθηκε η Cerverd
Για το τίμημα στο Galaxy της Alpha Bank, οι πληροφορίες – μη επιβεβαιωμένες – κάνουν λόγο για εύρος μεταξύ 260 και 290 εκατ ευρώ
Δύο ήταν οι δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν τελικώς για το πακέτο Galaxy της Alpha Bank.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr, οι προσφορές κατατέθηκαν από την Pimco και την Davidson Kempner και μέσα στο επόμενο διάστημα θα αξιολογηθούν.
Δεν αποκλείεται να χρειαστεί μια εβδομάδα για την αξιολόγηση, αλλά πάντως η διαδικασία της επιλογής θα προχωρήσει εντός χρονοδιαγράμματος, δηλαδή οι υπογραφές θα λάβουν χώρα εντός του έτους.
Σε κάθε περίπτωση αν οι διαφορές μεταξύ των προσφορών είναι μεγάλες, η διαδικασία ενδέχεται να προχωρήσει ακόμη πιο γρήγορα.
Η Alpha Bank ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 2/11 ότι στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την Τιτλοποίηση Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, το project Galaxy, έλαβε δύο (2) δεσμευτικές προσφορές από διεθνείς επενδυτές.

To Galaxy απαρτίζεται από τρεις (3) τιτλοποιήσεις Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων - με κωδικές ονομασίες Orion, Galaxy II και Galaxy IV, συνολικής λογιστικής αξίας 10,8 δισ. Ευρώ - καθώς και την πώληση ποσοστού έως 100% της εταιρείας διαχείρισης Cepal.
Και για τις τρείς τιτλοποιήσεις έχουν υποβληθεί από την Τράπεζα αιτήσεις υπαγωγής στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγυήσεων «Ηρακλής», που αφορούν στην παροχή εγγυήσεων, ύψους 3,7 δισ. ευρώ, για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior).
Το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για το Galaxy, εν μέσω της δύσκολης αυτής συγκυρίας, συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Τράπεζας και της ελληνικής οικονομίας, αλλά και επιβεβαίωση της σοβαρής και υπεύθυνης διαχείρισης από την διοικητική ομάδα της Alpha Bank.
Η Τράπεζα, με τους χρηματοοικονομικούς και νομικούς της συμβούλους, βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης των Δεσμευτικών Προσφορών και, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις πολιτικές της, θα ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό για τις αποφάσεις της για τη Συναλλαγή Galaxy.
 
Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr:
 
Τελικώς υποβλήθηκαν προσφορές για το πρόγραμμα Galaxy της Alpha Βank, που αφορά τιτλοποίηση 10,8 δισ. ευρώ προβληματικών δανείων καθώς και την πώληση της CEPAL της εταιρίας διαχείρισης των προβληματικών δανείων.
Η διοίκηση της Alpha bank αξιολογεί τα δεδομένα και αναμένεται στις 2 Νοεμβρίου 2020 να ανακοινώσει την short list που θα περιλαμβάνει τους 2 από τους 3 ενδιαφερόμενους.
Οι ανακοινώσεις αναμένονται είτε πριν το άνοιγμα του χρηματιστηρίου, είτε μετά το κλείσιμο στις 2 Νοεμβρίου 2020.
Να σημειωθεί ότι στις 30 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 το βράδυ ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών.
Ωστόσο λόγω κορωνοϊού και διαγγέλματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι ενδιαφερόμενοι ζήτησαν μια μικρή παράταση ενώ 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου αξιολογήθηκαν από την διοίκηση όλα τα δεδομένα.
Να σημειωθεί ότι τρεις είναι οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα Galaxy της Alpha Βank.
Η Pimco που έχει και τις περισσότερες πιθανότητες, η Davidson Kempner αμερικανικό fund που έχει συμβούλους την Blackrock και την UBS και η Cerverd Credit Management η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης προβληματικών δανείων στην Ιταλία.
Για το τίμημα οι αναφορές – μη επιβεβαιωμένες – κάνουν λόγο για εύρος μεταξύ 260 και 290 εκατ ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης