Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιφυλακτικό ξεκίνημα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιφυλακτικό ξεκίνημα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
ΑΓΟΡΑ: Έφυγε ένας δύσκολος μήνας ο οποίος όχι μόνο χάλασε την τεχνική εικόνα του ΧΑ, αλλά έφερε και μεγάλες απώλειες οι οποίες προστέθηκαν στις ήδη βαριές που είχαν δημιουργηθεί τους προηγούμενους μήνες. Παράλληλα τα τοπικά lockdowns και τα νέα περιοριστικά μέτρα θα αυξήσουν την ύφεση και θα θέσουν υπό αμφισβήτηση τα σενάρια ανάκαμψης το 2021.

Οι αποτιμήσεις έχουν συρρικνωθεί και πολλές μετοχές βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Τεχνικά η εικόνα δεν είναι καλή και με δεδομένο ότι δεν έχουμε κάποιο θετικό νέο, το συμπέρασμα είναι πως η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί. Η μεταβλητότητα αναμένεται υψηλή και οι όποιες τοποθετήσεις φαίνεται πως έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν σταθεροποιητικά, αλλά μετά από σημαντικές απώλειες στις προηγούμενες συνεδριάσεις, είναι ξεκάθαρο πως το άνοιγμα δεν είναι καλό. Το ΧΑ άνοιξε με μικρές απώλειες και χαμηλό τζίρο. Στα πρώτα λεπτά, η πίεση στην Coca Cola φαίνεται να είναι σημαντική και οι απώλειες 3% που καταγράφει επηρεάζουν την αγορά. Βλέπουμε αρκετές πωλήσεις στη μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις. Σήμερα είναι η 5η συνεχόμενη πτωτική.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Μεγάλες απώλειες έδωσε ο μήνας που έφυγε. Ο Γενικός Δείκτης έχασε 8,84%, ο FTSE 25 10,95% και ο Τραπεζικός Δείκτης 22,14%. Η Τράπεζα Πειραιώς είχε τις μεγαλύτερες απώλειες 38,5% και ακολούθησε η Ελγέκα με 31,5%, η CPI με 26% και η Eurobank με 24,5%. Ξεχώρισε λόγω των πακέτων η Καραμολέγκος με άνοδο 45,7%, η Παΐρης με 41,6%, η Cenergy με 36,6% και η Νάκας με 29,8%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς πιέζεται και χάνει άνω του 3%. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα Cocos. Πιέζεται και η Alpha Bank, ενώ Eurobank και Εθνική άνοιξαν με μικρή άνοδο.

TITAN: Δίνει την εντύπωση πως τέλειωσε ο μεγάλος πωλητής και οι τελευταίες σημαντικές αγορές από τους insiders αλλάζουν λίγο την εικόνα της μετοχής στο ταμπλό. Με άνοδο περίπου 1% στο ξεκίνημα.

CENERGY: Παρά την άνοδο που κατέγραψε τον Οκτώβριο, η μετοχή διατηρεί την πολύ καλή της εικόνα και συνεχίζει ανοδικά στο σημερινό ξεκίνημα. Ο όγκος είναι κάπως αυξημένος στα πρώτα λεπτά.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πιέσεις στο ξεκίνημα με τη μετοχή να είναι στα 9,22 ευρώ.

JUMBO: Πάνω από τα 12 ευρώ με χαμηλό όγκο. Εξακολουθούμε να την παρακολουθούμε προκειμένου να βγάλουμε και κάποιο συμπέρασμα συνολικά για την αγορά.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Στη χρήση που έληξε 30/6/20 ο τζίρος του ομίλου μειώθηκε στα 26,18 εκατ. ευρώ από 30,5 εκατ. ευρώ, τα EBITDA μειώθηκαν στα 3,3 εκατ. ευρώ από 6,7 εκατ. ευρώ και η τελική γραμμή εμφάνισε ζημία 2,1 εκατ. ευρώ από κέρδη 3,4 εκατ. ευρώ.

Ο καθαρός δανεισμός υποχώρησε στα 64,7 εκατ. ευρώ από 68,5 εκατ. ευρώ, λόγω των πολύ καλών λειτουργικών ταμειακών ροών και η καθαρή θέση στα 1,6 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως στην προηγούμενη χρήση είχε έκτακτα έσοδα 5,4 εκατ. ευρώ από την εκτέλεση της οριστικής απόφασης του εφετείου για την επικύρωση του άρθρου 106 και σε αυτή που έληξε 984 χιλ. ευρώ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ (απάντηση): Πάνω από 10 χρόνια που διαβάζουμε τους ισολογισμούς των εισηγμένων και των δικών της, τη βρίσκουμε τσάμπα. Δυστυχώς δεν αρκεί ο ισολογισμός για να ενισχυθεί μία αποτίμηση στο ΧΑ. Η αποτίμηση είναι στα 11,6 εκατ. ευρώ με την καθαρή θέση να είναι στα 17,7 εκατ. ευρώ. Καταφέρνει να βγάζει κέρδη ακόμα και σε δύσκολες εποχές. P/Ε 22 και P/BV 0,65x .

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης