Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεταναστευτικό: Οικονομική υποστήριξη των ασυνόδευτων παιδιών στην Ελλάδα 3 εκατ. ευρώ από τη Δανία

Μεταναστευτικό: Οικονομική υποστήριξη των ασυνόδευτων παιδιών στην Ελλάδα 3 εκατ. ευρώ από τη Δανία
Η χορηγία θα διατεθεί μεταξύ 1ης Νοεμβρίου 2020 και 30 Απριλίου 2022 και θα αφορά στη δημιουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται, επίσης, προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και ένταξης στην ελληνική κοινωνία, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών
Συμφωνία οικονομικής υποστήριξης από τη Δανία προς την Ελλάδα, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση των ασυνόδευτων ανηλίκων υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, και η υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Δανίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, η συμφωνία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με την ήδη υπάρχουσα συμφωνία παροχής τριών εκατομμυρίων ευρώ από τη Δανία για τη στήριξη των ασυνόδευτων παιδιών, που είχε υπογραφεί νωρίτερα φέτος 2020.
Η χορηγία θα διατεθεί μεταξύ 1ης Νοεμβρίου 2020 και 30 Απριλίου 2022 και θα αφορά στη δημιουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται, επίσης, προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και ένταξης στην ελληνική κοινωνία, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.
Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας,με την οποία συζήτησαν για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου καθώς και την πορεία των σχετικών διαβουλεύσεων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κουμουτσάκος ενημέρωσε την ιταλίδα υπουργό για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με το σεισμό στη Σάμο, ενώ η υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας εξέφρασε τη συμπαράστασή της και δήλωσε πρόθυμη να παρέχει βοήθεια εφόσον χρειαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης