Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

O Covid-19 φρενάρει ξενοδοχειακές επενδύσεις ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ

O Covid-19 φρενάρει ξενοδοχειακές επενδύσεις ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ
Ποιες παίρνουν μετάθεση για μετά το τέλος του κορωνοϊού
Στο πάγο μπαίνουν προς το παρόν τουλάχιστον οι μεγάλες ξενοδοχειακές επενδύσεις που είχαν προγραμματιστεί για φέτος, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας, η οποία έχει προκαλέσει στασιμότητα σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας.
Αν και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, ποιές θα είναι τελικά εκείνες οι επενδύσεις που μπορεί τελικά να ακυρωθούν ή να πάνε πίσω, εντούτοις στελέχη της κτηματαγοράς υποστηρίζουν ότι η εικόνα θα είναι πολύ διαφορετική μετά τον κορωνοϊό και δεν σχετίζεται μόνο με το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η πανδημία αλλά και με τις οικονομικές επιπτώσεις που αυτή θα επιφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ήδη στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις πάνω από 2 δισ ευρώ.

Μέγαρο Αλμυράντη και La Mirage

Μέχρι τώρα, αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι η αλλαγή στο υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα του Μεγάρου Αλμυράντη, ενός κτιρίου που παραμένει κενό από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Σήμερα, το ακίνητο ανήκει στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, ως κληροδότημα της οικογένειας Αλμυράντη και το οποίο έχει εκμισθωθεί για τα επόμενα 25 χρόνια από τις αρχές του 2017 σε ομάδα επιχειρηματιών, οι οποίοι πρόσφατα εξασφάλισαν την οικοδομική άδεια για την ανακατασκευή του ακινήτου και την μετατροπή του σε ένα μικρό boutique ξενοδοχείο, τεσσάρων αστέρων και 12 δωματίων.
Ερωτηματικά για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής υπάρχουν και για μια σειρά άλλων ξενοδοχειακών μονάδων στο κέντρο της Αθήνας, όπως για παράδειγμα το La Mirage στην Ομόνοια, που προωθείται από τον όμιλο Brown Hotels και επρόκειτο να εγκαινιαστεί φέτος το φθινόπωρο. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε την έναρξη λειτουργίας του την άνοιξη του 2020 αλλά τα έργα συνεχίζονται ακόμη.

Μετάθεση … εγκαινίων

Πίσω πάνε και τα εγκαίνια για το πεντάστερο ξενοδοχείο της Ιντρακατ δυναμικότητας 45 δωματίων στο διατηρητέο κτίριο επί της οδού Κολοκοτρώνη 5 το οποίο έχει νοικιάσει από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσει το 2019 αλλά πλέον τα σχέδια δείχνουν ολοκλήρωση εντός του 2021.
Πίσω πάει και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών του ξενοδοχείου SAY που επρόκειτο να ανοίξει φέτος από την οικογένεια Υφαντή. Το νέο ξενοδοχείο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Δηληγιάννη στην πλατεία Κεφαλαρίου της Κηφισιάς, πολύ κοντά στο ξενοδοχείο Semiramis, αλλά και στο κλειστό τα τελευταία χρόνια ξενοδοχείο «Πεντελικόν».
Η λειτουργία του προβλεπόταν για μέσα στο 2020…ωστόσο πήρε παράταση για τους επόμενους μήνες. Ο λόγος για το ακίνητο στην οδό Κάνιγγος 21 που λειτουργούσε πριν λίγα χρόνια ως ξενοδοχείο, που ανέλαβε κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού του Τ.Ε.Α. Ε.Α.Π.Α.Ε. (Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης – Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων), ο Όμιλος της Zeus International, μέσω της θυγατρικής εταιρείας Seaside East Riviera.
Ο ‘Ομιλος έχει δρομολογήσει την πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου 3.500τμ., μία επένδυση που προβλέπεται να ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η δυναμικότητα του ξενοδοχείου θα ανέρχεται σε 74 δωμάτια, εστιατόριο & bar και roof garden και θα αποτελέσει το τέταρτο ξενοδοχείο του Ομίλου στην Αθήνα.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης