Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι περιμένει η Optima για το τρίτο τρίμηνο των ΕΛΠΕ – Σύσταση αγοράς και τιμή στόχος τα 7 ευρώ

tags :
Τι περιμένει η Optima για το τρίτο τρίμηνο των ΕΛΠΕ – Σύσταση αγοράς και τιμή στόχος τα 7 ευρώ
Η χρηματιστηριακή περιμένει ανάκαμψη το 2021 με προσαρμοσμένα EBITDA 517,2 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 133,7 εκατ. ευρώ
Στις 5 Νοεμβρίου μετά το κλείσιμο της αγοράς θα δημοσιεύσουν αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο τα ΕΛΠΕ.
Η Optima Bank περιμένει πως τα προσαρμοσμένα EBITDA, χωρίς την αποτίμηση των αποθεμάτων, θα διαμορφωθούν σε ζημιές 43 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 79% έναντι του προηγούμενου έτους ή 32% μειωμένα έναντι του προηγούμενου τριμήνου.
Οι προσαρμοσμένες ζημιές αναμένεται να ανέλθουν στα 30 εκατ. ευρώ από κέρδη 88 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 και 22 εκατ. ευρώ ζημιές στο δεύτερο τρίμηνο.
Σε επίπεδο εννιαμήνου περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 234 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 49% και ζημιές 8 εκατ. ευρώ έναντι 159 εκατ. ευρώ στο περσινό εννεάμηνο.
Το αρνητικό περιβάλλον στα περιθώρια σε συνδυασμό με το αδύναμο δολάριο και τους μειωμένους όγκους πωλήσεων κατά τη διάρκεια του shut-down του διυλιστηρίου στον Ασπρόπυργο το Σεπτέμβριο για συντήρηση οδηγούν σε ένα ακόμα τρίμηνο προκλήσεων.
Για το σύνολο της χρήσης 2020 τα δημοσιευμένα EBITDA αναμένεται να είναι αρνητικά κατά 112,3 εκατ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα στα 377,6 εκατ. ευρώ.
Η τελική γραμμή σε δημοσιευμένο επίπεδο αναμένεται να είναι αρνητικά κατά 344,9 εκατ. ευρώ ενώ σε προσαρμοσμένο επίπεδο αναμένεται να διαμορφωθούν σε κέρδη 27,4 εκατ. ευρώ.
Η χρηματιστηριακή περιμένει ανάκαμψη το 2021 με προσαρμοσμένα EBITDA 517,2 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 133,7 εκατ. ευρώ, ενώ δίνει σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 7 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης