Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο +6% η Jumbo μετά τις ανακοινώσεις για τις πωλήσεις Οκτωβρίου – Η πορεία της μετοχής

tags :
Στο +6% η Jumbo μετά τις ανακοινώσεις για τις πωλήσεις Οκτωβρίου – Η πορεία της μετοχής
Η μετοχή τον περασμένο Ιούλιο είχε βρεθεί στα 17 ευρώ ολοκληρώνοντας την αντίδραση από την πτώση του Μαρτίου που την είχε οδηγήσει λίγο κάτω από τα 10 ευρώ
Οι ρευστοποιήσεις των προηγούμενων εβδομάδων στη μετοχή που είχαν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση του τίτλου από τα 17 ευρώ έως και λίγο κάτω από τα 12 ευρώ σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της εταιρείας για την αύξηση των πωλήσεων του Οκτωβρίου, δίνουν έντονη ανοδική κίνηση στη Jumbo.
Ο τίτλος ενισχύεται κατά 6% περίπου και διαπραγματεύεται στα 13 ευρώ με τον όγκο των συναλλαγών να παραμένει υψηλός και να διαμορφώνεται πάνω από τα 120 χιλ. τεμάχια.
Η αποτίμηση της εισηγμένης ανέρχεται στα 1,77 δισ. ευρώ.
Η μετοχή τον περασμένο Ιούλιο είχε βρεθεί στα 17 ευρώ ολοκληρώνοντας την αντίδραση από την πτώση του Μαρτίου που την είχε οδηγήσει λίγο κάτω από τα 10 ευρώ.
Αργότερα πιέστηκε με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών και η προσπάθεια που κατέβαλε να τον διασπάσει ξανά ανοδικά δε στέφθηκε με επιτυχία με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για χαμηλότερα επίπεδα.
Η εισηγμένη ανακοίνωσε πως ο Οκτώβριος κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 12,7% έναντι του περσινού Οκτώβρη και έτσι στο δεκάμηνο η μείωση των πωλήσεων περιορίστηκε στο 7%.
Ωστόσο η διοίκηση σημειώνει πως οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της πανδημίας στην Ελληνική αγορά και όχι μόνον δυσκολεύουν την διαμόρφωση αξιόπιστων προβλέψεων για την πορεία του έτους.
Επιπλέον λόγω του lockdown κυρίως στη Θεσσαλονίκη αναφέρεται πως από σήμερα μέρος της χώρας που αντιπροσωπεύει το 20% των πωλήσεων στην Ελλάδα τελεί υπό καθολικό lockdown 14 ημερών.
Παραδοσιακά ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι οι πιο σημαντικοί μήνες του έτους για την εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης