Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία καταδικάζει την επίθεση στη Βιέννη: Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε κάθε είδους τρομοκρατία

Η Τουρκία καταδικάζει την επίθεση στη Βιέννη: Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε κάθε είδους τρομοκρατία
Μετά τη Γαλλία στο στόχαστρο ισλαμιστικής τρομοκρατίας τέθηκε και η Αυστρία
Σε καταδίκη της επίθεσης στη Βιέννη προχωρά η Τουρκία με μηνύματα από τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ibrahim Kalin, του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και του Mevlut Cavusoglu.
«Καταδικάζουμε έντονα την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας σε όσους έχασαν τις ζωές τους στη θρασεία επίθεση και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.
Είμαστε αλληλέγγυοι στην Αυστρία.
Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε κάθε είδους τρομοκρατία» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ibrahim Kalin.
Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έμαθαν με λύπη ότι υπήρξαν νεκροί και τραυματίες ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βιέννη.
«Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση κι εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, ενώ ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.
Η Τουρκία που καταπολεμά εδώ και δεκαετίες την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αυστριακό λαό σε αυτή τη δύσκολη περίοδο», αναφέρει.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, δήλωσε ότι «ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει τη μάχη ενάντια σε ιδεολογίας που προσβάλουν το Ισλάμ, τη θρησκεία της ειρήνης».
Σημειώνεται ότι η Ευρώπη παρακολουθεί με τρόμο, τον κύκλο θρησκευτικής βίας που έχει ανοίξει για τα καλά στην γηραιά ήπειρο, καθώς μετά τη Γαλλία στο στόχαστρο ισλαμιστικής τρομοκρατίας τέθηκε και η Αυστρία.
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, από την τυφλή επίθεση αγνώστων χθες το απόγευμα στο κέντρο της Βιέννης, σε δρόμο πολύ κοντά στη συναγωγή της πόλης, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 17 τραυματίστηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης