Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio (ΥΠΕΞ Ιταλίας): Η Ευρώπη χρειάζεται έναν Patriot Act κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας

Di Maio (ΥΠΕΞ Ιταλίας): Η Ευρώπη χρειάζεται έναν Patriot Act κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας
Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Luizi di Maio υπογράμμισε ότι θα θέσει άμεσα το θέμα στους Ευρωπαίους ομολόγους του

«H Ευρώπη χρειάζεται έναν Πατριωτικό Νόμο (Patriot Act), με σημείο αναφοράς εκείνον της Αμερικής, διότι είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου ευρωπαϊκού λαού», σημείωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Luizi di Maio, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στη Βιέννη τη Δευτέρα (2/11).
Ο Di Maio πρόσθεσε ότι πρόκειται για μέτρα ικανά να επιτρέψουν την πρόληψη και αποτροπή επιθέσεων, όπως των πρόσφατων της Νίκαιας και της Βιέννης, και ότι θα συζητήσει σύντομα το θέμα με τους ευρωπαίους ομολόγους του.
«Η ασφάλεια ενός ευρωπαϊκού κράτους ισοδυναμεί με την ασφάλεια όλων των άλλων. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε κάτι ευρύτερο, που να αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.
Να σημειωθεί αμερικανικός Πατριωτικός Νόμος (Patriot Act), η νομοθετική πράξη που υιοθετήθηκε το 2001 την επομένη των φονικών τρομοκρατικών επιθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες επικρίνεται από υποστηρικτές των ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς δίνει στην κυβέρνηση ευρύτερες εξουσίες επιτήρησης και παρακολούθησης όταν πρόκειται για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης