Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανικές εκλογές (3/11): Έτοιμη δηλώνει η Ρωσία για εποικοδομητική συνεργασία με όποιον νικήσει

Αμερικανικές εκλογές (3/11): Έτοιμη δηλώνει η Ρωσία για εποικοδομητική συνεργασία με όποιον νικήσει
Προ ημερών ο Ρώσος πρόεδρος, Putin, απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις αμερικανικές εκλογές για να μην δώσει λόγους να κατηγορηθεί η Ρωσία για παρέμβαση στις υποθέσεις της Ουάσινγκτον
Την επιλογή του αμερικανικού λαού θα σεβαστεί η Ρωσία και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με κάθε πρόεδρο, ανεξαρτήτου κόμματος, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Lavrov αναφορικά με τις εκλογές των ΗΠΑ στις 3/11 .
Πιο αναλυτικά ο αξιωματούχος δήλωσε:
«Η Ρωσία θα σεβαστεί κάθε επιλογή του αμερικανικού λαού και είναι έτοιμη για μία εποικοδομητική συνεργασία με τον νικητή των εκλογών, ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο ανήκει.
Ωστόσο, με δεδομένες τις παρούσες συνθήκες, προσεγγίζουμε ρεαλιστικά τις προοπτικές της διμερούς συνεργασίας και δεν ανεβάζουμε τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά. Επομένως, ας περιμένουμε για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας» ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kommersant.
Ο Ρώσος διπλωμάτης ανέφερε, επίσης, ότι δεν ήταν έτοιμος να σχολιάσει την προοπτική των σχέσεων Μόσχας - Ουάσιγκτον υπό το πρίσμα της προεκλογικής έντασης στις ΗΠΑ.
«Γιατί η χώρα μας κατηγορείται ήδη για "εμπλοκή" στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ και για προσπάθειες επιρροής στην εκλογική διαδικασία» εξήγησε.
Αναγνώρισε πάντως ότι ο διάλογος Μόσχας - Ουάσιγκτον, δυστυχώς, επηρεάζεται από «την εσωτερική πολιτική πάλη» στις ΗΠΑ.
Προ ημερών ο Ρώσος πρόεδρος, Putin, απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις αμερικανικές εκλογές για να μην δώσει λόγους να κατηγορηθεί η Ρωσία για παρέμβαση στις υποθέσεις της Ουάσινγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης