Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook: Θα μπλοκάρει τις αναρτήσεις που θα ανακοινώσουν πρόωρα το εκλογικό αποτέλεσμα

Facebook: Θα μπλοκάρει τις αναρτήσεις που θα ανακοινώσουν πρόωρα το εκλογικό αποτέλεσμα
Ετικέτες που προσθέτει το facebook όπως και το twitter θα ανακατευθύνουν τους χρήστες να δουν τα επίσημα αποτελέσματα από έγκυρα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters για να μην υπάρξει παραπληροφόρηση
Η κρίσιμη ώρα της εκλογικής αναμέτρησης για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ έφτασε και το Facebook ακολουθώντας το παράδειγμα της πλατφόρμας επικοινωνίας Twitter, επιβεβαίωσε πως θα κατεβάζει περιεχόμενο από υποψηφίους ή καμπάνιες που προσπαθούν να ανακοινώσουν πρόωρα το αποτέλεσμα των εκλογών και θα ανακατευθύνει τους χρήστες σε επίσημα πρακτορεία ενημέρωσης όπως το Reuters.
Tο Facebook προετοιμάστηκε για όλα τα ενδεχόμενα της φετινής εκλογικής αναμέτρησης και αυτό περιλαμβάνει την διαρροή πληροφοριών προς τους χρήστες σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος προσπαθήσει να ανακοινώσει πρόωρα τη νίκη χρησιμοποιώντας το κοινωνικό δίκτυο.
Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι ένα μέτρο που θα έπαιρνε για την προστασία της ακεραιότητας των αμερικανικών εκλογών θα ήταν να προσθέσει μια ετικέτα σε μορφή επισήμανσης σε οποιαδήποτε ανάρτηση από έναν υποψήφιο ή μια εκστρατεία που προσπαθεί να ανακοινώσει τη νίκη πριν από τα τελικά αποτελέσματα.
Αυτές οι ετικέτες θα ανακατευθύνουν τους χρήστες να δουν τα επίσημα αποτελέσματα από έγκυρα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters.
H ειδησειογραφική πλατφόρμα Axios.com δημοσιοποίησε αναφορά του Πρόεδρου Donald Trump ο οποίος έλεγε στον περίγυρο του ότι θα ανακοινώσει ο ίδιος τη νίκη του εάν έχει εμφανές προβάδισμα.
Επιπλέον, το Facebook έχει δημιουργήσει ένα κέντρο πληροφοριών ψηφοφορίας που θα παρέχει στους χρήστες ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές, ενώ η εταιρεία δήλωσε ότι θα «κατεβάζει» οποιοδήποτε περιεχόμενο επιδιώκει να καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών.
Το Twitter έχει επίσης δηλώσει ότι θα «κατεβάζει» tweets που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν το τελικό αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης