Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψύχραιμη αντίδραση παρά τις απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψύχραιμη αντίδραση παρά τις απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές
ΑΓΟΡΕΣ: Τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ και στις εξελίξεις αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές. Σε μεγάλο θρίλερ εξελίσσονται οι εκλογές και ο Τραμπ προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο. Στις αγορές της Ευρώπης, τα παράγωγα νωρίς το πρωί γύρισαν αρνητικά και οι βασικοί δείκτες άνοιξαν με σημαντικές απώλειες και μεταβλητότητα.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με περισσότερη ψυχραιμία. Άλλωστε στην ανοδική αντίδραση έχει μία μικρή υποαπόδοση έναντι των ξένων αγορών. Μπαίνουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου στο επίκεντρο. Με μικρές απώλειες το ξεκίνημα λόγω κυρίως των τραπεζών. Διορθώνει λίγο και η Jumbo μετά τη χθεσινή άνοδο. Νέες πιέσεις στη Moor Oil αλλά και στη Fourlis.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η Optima Bank περίμενες καθαρά κέρδη 98,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο και EBITDA 214 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 14%. Η Euroxx περίμενε καθαρά κέρδη 99,6 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 17,4% και EBITDA 217,1 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 12,5%. Η Eurobank Equities περίμενε EBITDA 214,1 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 13,7%.

Ο όμιλος ανακοίνωσε EBITDA 234,5 εκατ. ευρώ μειωμένα μόλις κατά 5,4% και καθαρά κέρδη 101,8 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 15,6%. Τα αποτελέσματα είναι ανώτερα των εκτιμήσεων σε επίπεδο EBITDA και λίγο καλύτερα σε επίπεδο καθαρών κερδών. Ο καθαρός δανεισμός είναι στα 562 εκατ. ευρώ με δείκτη net debt/EBITDA στις 1,87 φορές. Πολύ δυνατά αποτελέσματα και χαμηλή η αποτίμηση.

Το άνοιγμα της μετοχής έγινε σε χαμηλότερα επίπεδα, εξέλιξη που δεν έχει κάποια λογική καθώς τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά και οι επενδυτές θα έπρεπε να επιβραβεύσουν τον τίτλο. Αναμένουμε τη συνέχεια. Στα 9,30 ευρώ και στο -1%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με αξιόλογες απώλειες στα πρώτα λεπτά. Η Alpha Bank ηγείται των απωλειών και ακολουθεί η Εθνική. Περιορισμένη η πτώση για Πειραιώς η οποία όμως δοκιμάζει και επίπεδα υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο.

MOTOR OIL: Οι αγορές ιδίων και από insiders δεν είναι ικανές να απορροφήσουν την προσφορά. Νέες απώλειες σήμερα άνω του 1% με την τιμή στα 7,87 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Απόσταση μεταξύ αγοραστών και πωλητών, αλλά δεν εντοπίζονται μεγάλοι πωλητές. Ο πρώτος είναι στα 11,06 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής μετά τα πακέτα, δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Τα αποτελέσματα για το εννεάμηνο είναι εξαιρετικά δεδομένων των συνθηκών. Η αποτίμηση των 31,2 εκατ. ευρώ που έδινε το χθεσινό κλείσιμο είναι χαμηλή σε όρους p/e και p/bv.

Στη μετοχή πλέον δε βλέπουμε σημαντικούς πωλητές και οι αγοραστές έχουν εμφανιστεί ξανά. Προφανώς και αυτό μεταφράζεται σε λύση του προβλήματος που είχε να κάνει με το μεγάλο ξένο. Μετά τα πρώτα λεπτά με πολύ μικρό όγκο η μετοχή πήγε στο +5%.

PROFILE: Προχώρησε σε πώληση 198 χιλ. ιδίων μετοχών που αντιστοιχούν στο 1,7% του συνόλου των μετοχών με ιδιωτική τοποθέτηση. Το πακέτο έγινε στα 3,70 ευρώ και είχε συνολική αξία 732 χιλ. ευρώ. Επιπλέον η εταιρεία ενημέρωσε πως η υστέρηση που παρατηρήθηκε στα μεγέθη εξαμήνου αναπληρώθηκε σχεδόν στο σύνολό της στο τρίτο τρίμηνο. Έτσι οι πωλήσεις ανήλθαν στα 10 εκατ. ευρώ περίπου στο εννεάμηνο.

INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL: Πούλησε ακίνητο που είχε αγοράσει 240 χιλ. ευρώ και ανακαινίστηκε με άλλες 60 χιλ. ευρώ προς 380 χιλ. ευρώ. ο είχε στα βιβλία της 370 χιλ. ευρώ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Γενική συνέλευση στις 25/11 για έγκριση μεταξύ άλλων και διανομής κερδών. Στον ισολογισμό για τη χρήση που έληξε 30/6/2020 αναφέρεται πως η διοίκηση θα προτείνει μέρισμα 0,135 ευρώ ανά μετοχή. Στα 1,83 ευρώ χθες η μετοχή άρα μερισματική απόδοση 7,3%. Επιπλέον φαίνεται πρόθεση να υπάρξει και επιστροφή κεφαλαίου 0,07 ευρώ ανά μετοχή, αυξάνοντας τη συνολική απόδοση για τους μετόχους. Συνολικά η εισηγμένη θα μπορεί να δώσει έως 0,2050 ευρώ ανά μετοχή. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης