Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά έστω και αγκομαχώντας – Ποιες μετοχές τράβηξαν τα βλέμματα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά έστω και αγκομαχώντας – Ποιες μετοχές τράβηξαν τα βλέμματα
ΑΓΟΡΑ: Αρκετή μεταβλητότητα είχε και η σημερινή συνεδρίαση λόγω των εκλογών στις ΗΠΑ, αλλά κατά το δικό μας κλείσιμο, στις τελικές δημοπρασίες δηλαδή, Ευρώπη και ΗΠΑ κατέγραφαν μεγάλη άνοδο. Εμείς πάλι μείναμε πίσω, αλλά αυτό δεν είναι νέο. Είμαστε της υπερβολής στην πτώση, αλλά στην άνοδο, είμαστε σκεπτικοί. Αν δεν αλλάξουν στάση οι ξένοι, δε θα δούμε προκοπή.

Συνεχίζουμε να βλέπουμε πωλήσεις σε πολλά χαρτιά από όλες τις κεφαλαιοποιήσεις. Οι περισσότεροι επενδυτές είναι με το δάκτυλο στη σκανδάλη και έτοιμοι να πουλήσουν όσες μετοχές αγόρασαν λίγα λεπτά νωρίτερα. Οι τράπεζες έχουν μεγάλη μεταβλητότητα και επιλεγμένα βαριά χαρτιά δε μπορούν να αντιδράσουν παρά την μεγάλη υποχώρηση που είχαν βραχυπρόθεσμα. Το βλέμμα μας στρέφεται σταδιακά στα αποτελέσματα. Σε αυτές που θα ανακοινώσουν εννεάμηνο δηλαδή, γιατί οι περισσότερες δε θα το κάνουν.

Τελικά η αγορά έκλεισε με άνοδο 0,64% και λίγο κάτω από τις 588 μονάδες. Θέλουμε συνέχιση του καλού κλίματος στο εξωτερικό μπας και μας βοηθήσει και πάμε ξανά πάνω από τις 600 μονάδες. Προς το παρόν έχουμε μία απόσταση ασφαλείας από τα πρόσφατα χαμηλά μας και απομακρύνεται λίγο το αρνητικό σενάριο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά και η αγορά τα υποδέχθηκε θετικά. Στα πρώτα λεπτά η μετοχή υποχωρούσε, αλλά τελικά έκλεισε με άνοδο 2,71% και στα 9,655 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: «Βγάζει μάτια» η αδυναμία της Alpha Bank. Υψηλή και πάλι η μεταβλητότητα συνολικά στις τράπεζες. Η Alpha έκλεισε με μικρές απώλειες, η Πειραιώς με άνοδο περίπου 5% αλλά μακριά από τα υψηλά ημέρας, η Eurobank στις δημοπρασίες πήγε καλά, ενώ η Εθνική είχε πολύ καλή συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ενδοσυνεδριακά έγραψε και πάλι το 1 ευρώ αλλά έκλεισε λίγο χαμηλότερα.

JUMBO: Μετά τη χθεσινή μεγάλη άνοδο υποχώρησε σήμερα οριακά ενώ ο όγκος ήταν και πάλι μεγάλος, αλλά είχε και πακέτα. Στα 13,40 ευρώ και στο -0,59% με 209 χιλ. τεμάχια όγκο.

FOURLIS: Νομίζουμε πως η πτώση είναι υπερβολική και η αποτίμηση των 170 εκατ. ευρώ αδικεί την εισηγμένη. Στα 3,2750 ευρώ και στο -0,45% με 156 χιλ. τεμάχια.

MOTOR OIL: Με οριακές απώλειες και υψηλό όγκο και η συγκεκριμένη.

FRIGOGLASS: Εκ νέου μεγάλες πωλήσεις στη μετοχή. Στο -11,11% και στα 0,06 ευρώ με 605 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Συνεχίζουν να βγαίνουν σημαντικοί πωλητές σε ένα αριθμό μετοχών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ουσιαστικά συνεχίζονται οι πωλήσεις σε Τεχνική Ολυμπιακή, Κλουκίνας-Λάππας, ΕΚΤΕΡ και έχουν προστεθεί εσχάτως πωλητές σε Χαϊδεμένο, Δομική Κρήτης, Έλαστρον, Centric κ.α.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Χθες είδαμε σημαντικές εντολές πώλησης και σήμερα κατέβηκαν πιο χαμηλά οι πωλητές. Από τα 0,55 ευρώ και πάνω υπήρχαν μεγάλες εντολές για τα δεδομένα της. Έκλεισε στα 0,55 ευρώ και στο -12% με 11 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 4,5 εκατ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ενώ είχαν γίνει ήδη 41 χιλ. τεμάχια, έβγαιναν εντολές πώλησης 10 χιλ. τεμαχίων στα 1,30 ευρώ και στο -3%. Τελικά ο όγκος άγγιξε τις 60 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε στο -2,09% και στα 1,3120 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Μικρότερος ο όγκος σήμερα αλλά και χθες, αλλά ίσως να οφείλεται και στην απουσία αγοραστών.

ΕΥΔΑΠ: Αυξήθηκε και πάλι ο όγκος. Στα 6,63 ευρώ και στο -1,78% με 53 χιλ. τεμάχια.

ΝΑΚΑΣ: Αν και με μικρό όγκο τα χρήματα που θα δώσει πάλι στους μετόχους είναι πολλά και ώθησαν τη μετοχή στο +9,29% και στα 2 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συνέχισε και σήμερα ανοδικά και μάλιστα κατά 4,5%. Καλός και ο όγκος συναλλαγών. Καλό το p/e με τα κέρδη εννιαμήνου και χαμηλό p/bv.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης