Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άλμα για το πετρέλαιο - Στο +4% και τα 39,15 δολ. το αμερικανικό WTI

Άλμα για το πετρέλαιο - Στο +4% και τα 39,15 δολ. το αμερικανικό WTI
Το Brent ενισχύθηκε κατά +3,8%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 41,23 δολ. ανά βαρέλ
Εκρηκτική άνοδο καταγράφει σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου το πετρέλαιο, χάρη στην εβδομαδιαία πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια, αλλά και λόγω των προεδρικών εκλογών.
Επίσης, οι traders εκτιμούν ότι θα δοθεί αναβολή στη μείωση των περικοπών της παραγωγής του OPEC+, που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον Ιανουάριο
Υπάρχουν προφανώς «τεράστιες διαφορές στην ενεργειακή πολιτική» του Donald Trump και του Δημοκρατικού του αντιπάλου Joe Biden, συνεπώς «θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα λήξει αυτό», σημειώνει ο Mashall Steeves, αναλυτής αγοράς ενέργειας της IHS Markit.
«Ο OPEC+ κλίνει ολοένα και περισσότερο προς την επέκταση των περικοπών στην παραγωγή στο α΄ τρίμηνο του 2021» προσθέτει.
Σε αυτό το κλίμα, η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Δεκεμβρίου 2020 σημείωσε άνοδο της τάξεως του +4% στα 39,15 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το Brent ενισχύθηκε κατά +3,8%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 41,23 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης