Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί είναι short ο Κουνελάκης (ENA Investment Capital) στην Εθνική Τράπεζα;

Γιατί είναι short ο Κουνελάκης (ENA Investment Capital) στην Εθνική Τράπεζα;
Σε τι ποντάρει η ENA Investment Capital και είναι short στην Εθνική τράπεζα;
Η ENA Investment Capital ιδρυτής της οποίας είναι ο Γιώργος Κουνελάκης είναι short στην Εθνική τράπεζα κατέχοντας ανοικτή θέση 4,6 εκατ μετοχών ή 0,51% των μετοχών.
Το βασικό ερώτημα βεβαίως είναι τι έχει διαγνώσει η ENA Investment Capital και είναι short στην μετοχή;
Πρωτίστως ακολουθεί την στρατηγική του Lansdowne το οποίο είναι ενίοτε short και ενίοτε long στην ίδια μετοχή και το βασικό ερώτημα είναι γιατί είναι short;
Ποντάρει ότι λόγω του νέου lockdown θα υποχωρήσουν οι μετοχές των τραπεζών;
Η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται στα 0,9860 ευρώ και το ερώτημα είναι η νέα καραντίνα θα αξιολογηθεί με ψυχραιμία ή θα επικρατήσει πανικός;
Ορισμένα funds έβλεπαν τις μετοχές των τραπεζών πολύ κάτω, την Εθνική τράπεζα στα 0,60 ευρώ θα επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο;
Υπάρχουν και επενδυτικές δυνάμεις που θέλουν την Εθνική στα 1,20 ευρώ ποια δύναμη θα υπερισχύσει;
Ποντάρει η ENA Investment Capital στο ότι μπορεί να υπάρξει εμπλοκή με την Εθνική Ασφαλιστική και τις διαπραγματεύσεις με το αμερικανικό fund CVC;
Εάν και το ζήτημα του καθολικού lockdown μόνο ζημία μπορεί να επιφέρει στην οικονομία και κάποιο βαθμό βρίσκεται στις αποτιμήσεις της χρηματιστηριακής αγοράς, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί αρνητική είδηση, αρνητική εξέλιξη για το χρηματιστήριο.
Το bankingnews πρόσφατα τόνισε ότι αναιρεί τον στόχο των 480 μονάδων αλλά το νέο lockdown δημιουργεί νέα δεδομένα τα οποία πρέπει να αποτιμήσουμε με μεγάλη προσοχή γιατί ένα lockdown είναι πάντα αρνητική είδηση.

Ποιος είναι ο Γιώργος Κουνελάκης;

Ο Γιώργος Κουνελάκης είναι Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της ENA Investment Capital, μιας νεοσύστατης εταιρείας για την πραγματοποίηση επενδύσεων, με στόχο την δημιουργία προστιθέμενης αξίας, σε όλη τη δομή του κεφαλαίου, σε καταστάσεις stress που δημιουργούνται από σοβαρά γεγονότα και έλλειψη ρευστότητας στην Ευρώπη.
Το βασικό επίκεντρο της ENA Capital είναι οι κυκλικές εταιρίες και οι γεωγραφικές περιοχές στην Ευρώπη που βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο ή αντιμετωπίζουν διαρθρωτικές προκλήσεις.
Πριν από αυτό, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής του Morgan Stanley Principal Investments Group στην Ευρώπη, όπου επικεντρώθηκε σε δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις.
Ο Κουνελάκης έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στον κύριο επενδυτικό τομέα και έχει υπηρετήσει σε διοικητικά συμβούλια ορισμένων εταιρειών χαρτοφυλακίου σε διάφορους κλάδους.
Που περιλαμβάνουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο, εναλλακτική ενέργεια, προμηθευτές αυτοκινήτων, κατασκευές, υλικά και υγειονομική περίθαλψη.
Αυτές οι εταιρείες δραστηριοποιούνται σε γεωγραφικές περιοχές που εκτείνονται από την Ευρώπη έως την Ασία, έως τη Βόρεια Αμερική.
Έχει επίσης οδηγήσει σε ανατροπές και αναδιαρθρώσεις και δραστηριοποιείται σε προβληματικές τράπεζες.
Πριν από τον ρόλο του στον Όμιλο Επενδύσεων της Morgan Stanley, ο Κουνελάκης συμμετείχε στον Όμιλο Principal Strategies Group.
Ο Κουνελάκης εργάστηκε επίσης στην Goldman Sachs Leveraged Finance καθώς και στον όμιλο Investment Banking Telecoms της Deutsche Morgan Grenfell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης