Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Μυτιληναίος μπορεί να φέρουν αναβαθμίσεις λένε οι αναλυτές

tags :
Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Μυτιληναίος μπορεί να φέρουν αναβαθμίσεις λένε οι αναλυτές
Η Eurobank Equities βλέπει πιθανή μία αναβάθμιση της εκτίμησης για τα EBITDA του 2020 στα 300 εκατ. ευρώ από 290 εκατ. ευρώ
Ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της Μυτιληναίος, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες (4/11).
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές θα μπορούσα να φέρουν ανοδικές αναθεωρήσεις εκτιμήσεων για το σύνολο της χρήσης 2020.
Πιο αναλυτικά η Eurobank Equities σημειώνει πως τα αποτελέσματα εννιαμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και είναι πιθανό να αναθεωρηθούν οι εκτιμήσεις για τα EBITDA του 2020 από 290 εκατ. ευρώ σε 300 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος αναφέρει η ΑΧΕ, ανακοίνωσε ανθεκτικά αποτελέσματα με ισχυρές επιδόσεις από ενέργεια και αέριο και ικανοποιητική πορεία του κλάδου μεταλλουργίας.
Οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 13,4% αλλά σύμφωνες με τις εκτιμήσεις της Eurobank, ενώ τα EBITDA μειώθηκαν 5,2% και διαμορφώθηκαν στα 235 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας την εκτίμηση της ΑΧΕ η οποία έκανε λόγω για 214,1 εκατ. ευρώ.
Η Optima Bank αναφέρει πως οι πωλήσεις ήταν ανάλογες των εκτιμήσεών της, αλλά τα EBITDA ήταν υψηλότερα κατά 30% της εκτίμησης και τα καθαρά κέρδη 11% υψηλότερα.
Επιπλέον αναφέρει πως ο όμιλος είναι σε καλό δρόμο για να πετύχει ετήσια EBITDA τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ, φθάνοντας την περσινή επίδοση μέσα σε ένα περιβάλλον με μεγάλες προκλήσεις παγκοσμίως.
Η εισηγμένη διατηρεί τη χαμηλή μόχλευση με δείκτη net debt/EBITDA για το σύνολο της χρήσης περίπου στο 1,9% και με σημαντική ρευστότητα (1,2 δισ. ευρώ σε μετρητά και γραμμές χρηματοδότησης).
Η ΑΧΕ εκτιμά πως η πρόθεση της διοίκησης να διατηρήσει το μέρισμα των 0,36 ευρώ ενισχύεται από τα αποτελέσματα και επαναδιατυπώνει τη θετική της στάση για τη μετοχή.
Η Beta σημειώνει πως τα αποτελέσματα είναι καλά με καλές προοπτικές παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ενώ η αποτίμηση είναι μη απαιτητική στα τρέχοντα επίπεδα τιμών (p/e 11, EV/EBITDA 5,4x).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης