Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Το νέο lockdown φοβίζει τους επενδυτές – Άνω του 1,5% η πτώση

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Το νέο lockdown φοβίζει τους επενδυτές – Άνω του 1,5% η πτώση
ΑΓΟΡΑ: Το νέο lockdown επηρεάζει την επενδυτική ψυχολογία. Η οικονομία της χώρας ήταν αδύναμη και αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω. Από την άλλη η φημολογία για lockdown υπήρχε καιρό στο ΧΑ και οι τιμές είχαν ήδη κάνει μία ισχυρή πτωτική κίνηση. Η μεταβλητότητα θα παραμείνει αυξημένη.

Με τις αγορές της Ευρώπης να έχουν ανοίξει με καλή άνοδο, στην προσυνεδρίαση το ΧΑ είχε εντολές σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο. Τα παράγωγα είχαν σημαντικές απώλειες με κάποια βαριά χαρτιά να υποχωρούν άνω του 3%. Μέσα σε αυτό το κλίμα ο γενικός δείκτης άνοιξε με σημαντικές απώλειες άνω του 1% και χαμηλό τζίρο.

Πιέζονται Jumbo, ΟΠΑΠ και τράπεζες, ενώ απώλειες καταγράφουν οι περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Και από εκεί που κοιτάζαμε προς τις 600 μονάδες, τώρα η αγορά βρίσκεται κάτω από τις 580 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με μεγάλη πτώση το άνοιγμα. Όλες οι συστημικές στο -4%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ισχυρά χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα οι αναλυτές και βλέπουν πως θα πιάσει το στόχο για 300 εκατ. ευρώ EBITDA το 2020, ενώ βλέπουν πως θα διατηρηθεί και το μέρισμα. Χαμηλός ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς EBITDA και ισχυρή η ρευστότητα του ομίλου. Δεν αποκλείονται αναβαθμίσεις από αναλυτές που περίμεναν κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κάτω από 300 εκατ. ευρώ. Στα 9,50 ευρώ με πωλητές η μετοχή στο άνοιγμα και όγκο 20 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΠΕ: Σήμερα μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Η Optima Bank περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 43 εκατ. ευρώ από 201 εκατ. ευρώ ενώ για την τελική γραμμή περιμένει ζημία 30 εκατ. ευρώ έναντι προσαρμοσμένων κερδών 88,4 εκατ. ευρώ. Στο εννεάμηνο οι ζημιές θα ανέλθουν στα 8 εκατ. ευρώ από κέρδη 159 εκατ. ευρώ και σε δημοσιευμένη βάση η ζημία θα είναι ύψους 374 εκατ. ευρώ από κέρδη 166 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή άνοιξε με άνοδο 2,27% και στα 4,28 ευρώ αλλά αμέσως ο πρώτος πωλητής κατέβηκε χαμηλότερα και υπάρχει και μία μικρή απόσταση με τον πρώτο αγοραστή.

FOURLIS: Στα 3,16 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής με υψηλό όγκο και πάλι. Οι απώλειες ξεπερνούν το 3%. Το χαμηλό του Απριλίου στα 2,75 ευρώ περίπου.

MIG: Πρώτη σε πτώση στο ΧΑ με -15% και με αυξημένη μεταβλητότητα με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε ΑΜΕΜ η μετοχή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αν και με μικρό όγκο υποχωρεί άνω του 4%.

ΟΠΑΠ: Ούτε αυτός γλίτωσε. Στο -4%. Συνολικά οι μετοχές που επηρεάζονται από το νέο lockdown καταγράφουν μεγαλύτερες απώλειες έναντι των άλλων μετοχών στο ξεκίνημα.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με μικρό σχετικά όγκο η μετοχή υποχωρεί 5% περίπου και είναι στα 5,64 ευρώ.

ΚΛΜ: Συνεχίζονται οι γνωστές κινήσεις. Ανοίγει υψηλότερα με 100 κομμάτια και σταδιακά οι πωλητές βγαίνουν χαμηλότερα. Υπάρχει πίεση καθώς εδώ και καιρό βλέπουμε πως υπάρχουν πωλητές χωρίς να εμφανίζονται αγοραστές, παρά την ελκυστική αποτίμηση.

REDS: Στο -10% με 2.500 τεμάχια.

AEGEAN: Αυξημένη και εδώ η μεταβλητότητα με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ΑΜΕΜ. Στο -6% και στα 2,5050 ευρώ με όγκο 12 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 179 εκατ. ευρώ. Σε νέα χαμηλά η μετοχή.

AUTOHELLAS: Αν και με μικρό όγκο είναι στο -4,2% και στα 3,66 ευρώ. Αποτίμηση 179 εκατ. ευρώ και αυτή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης