Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτροχιάζεται το ιταλικό χρέος, εν μέσω δεύτερου lockdown - Φόβοι για νέα δημοσιονομική κρίση

Εκτροχιάζεται το ιταλικό χρέος, εν μέσω δεύτερου lockdown - Φόβοι για νέα δημοσιονομική κρίση
Ο προϋπολογισμός της Ιταλίας υποθέτει ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα μπορούσε να μειωθεί κατά 10,5% φέτος στο χειρότερο σενάριο
Η Ιταλία θα μπορούσε να δει το κυβερνητικό χρέος της να είναι εκτός ελέγχου τον επόμενο χρόνο, εκτός και εάν η οικονομία ανακάμψει γρήγορα από ένα δεύτερο lockdown, σύμφωνα με τον  Luigi Marattin, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιτροπής οικονομικών στην Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου.
«Η Ιταλία θα τελειώσει φέτος με το χρέος προς το ΑΕΠ περίπου 160% και εάν η οικονομική ανάκαμψη είναι περιορισμένη, διακινδυνεύουμε ήδη μια δυναμική εκρηκτικών χρεών το 2021», δήλωσε ο Marattin.
Τα νέα μέτρα που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte απαγορεύουν στους Ιταλούς να εγκαταλείπουν ή να εισέρχονται σε πόλεις και περιοχές υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοοικονομικής πρωτεύουσας του Μιλάνου, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να συγκρατήσει μια νέα αύξηση των λοιμώξεων.
Το δεύτερο lockdown σε έξι μήνες θα μπορούσε να προκαλέσει ένα άλλο πλήγμα σε μια ήδη αγωνιζόμενη οικονομία.
Ο Conte ετοιμάζει τουλάχιστον άλλα 1,5 δισ. ευρώ βοήθειας για τις επιχειρήσεις, προσθέτοντας στο εντυπωσιακό κόστος της πανδημίας.
«Μου φαίνεται σαφές ότι η Ιταλία θα αντιμετωπίσει ύφεση το τέταρτο τρίμηνο», δήλωσε ο Marattin.
Ο προϋπολογισμός της Ιταλίας υποθέτει ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα μπορούσε να μειωθεί κατά 10,5% φέτος στο χειρότερο σενάριο και να επεκταθεί μόνο 1,8% το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης