Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Αυξάνονται οι πιέσεις σε Facebook και Twitter για τον έλεγχο fake news του Trump στις εκλογές (2020)

Politico: Αυξάνονται οι πιέσεις σε Facebook και Twitter για τον έλεγχο fake news του Trump στις εκλογές (2020)
Οι αναρτήσεις που χρησιμοποιούσαν τα hashtags #StealTheVote και #VoterFraud συγκέντρωσαν περισσότερες από 300.000 αλληλεπιδράσεις λίγες ώρες μετά την δήλωση του Trump περί νίκης - Πονοκέφαλος για την Ελευθερία Έκφρασης
Τον δικό τους αγώνα δίνουν από την πλευρά τους οι κολοσσοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ για το 2020, εναντίον της παραπληροφόρησης.
Οι πλατφόρμες γράφει η Politico αγωνίστηκαν την Τετάρτη  4/11 για να περιορίσουν τον κατακλυσμό ψευδών ισχυρισμών από τον Πρόεδρο Trump και τους υποστηρικτές του ότι οι Δημοκρατικοί προσπαθούσαν να κλέψουν τις εκλογές - πυροδοτώντας κριτική από την αριστερά πτέρυγα ότι οι λεγόμενες επισημάνσεις και οι έλεγχοι γεγονότων δεν κατάφεραν πολλά.
Ο Trump συνέχισε να επιμένει λανθασμένα ότι είναι ο νικητής της ψηφοφορίας της Τρίτης 3/11, παρόλο που οι ψήφοι εξακολουθούν να καταμετρώνται σε τέσσερις κρίσιμες πολιτείες και συνεχίζει να είναι ασαφές ποιος θα εμφανιστεί ο νικητής.
Την Τετάρτη 4/111, ο Trump έγραψε μια σειρά από δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αμφισβητούν τη νομιμότητα των ψηφοφοριών για τον πρώην Αντιπρόεδρο Joe Biden, και σε αρκετές περιπτώσεις επισημάνθηκαν από το Twitter και το Facebook ως μερικώς ή πλήρως ψευδείςπληροφορίες.

Το δίλημμα και η ελευθερία έκφρασης

Η έντονη πρόκληση και ο έλεγχος που αντιμετωπίζουν το Facebook και το Twitter σχετικά με τους ψευδείς ισχυρισμούς του προέδρου καταδεικνύει το ρόλο των πλατφορμών ως απαραίτητο φόρουμ για δισεκατομμύρια ανθρώπους να εκφράσουν απόψεις και να μοιραστούν πληροφορίες - και τη δύναμη που ασκούν οι εταιρείες ως αποτέλεσμα.
Οι εταιρείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό με κανόνες που θέτουν, αλλά αυτοί οι κανόνες έχουν γίνει όλο και πιο διχαστικοί.
Οι βουλευτές από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών και οι προοδευτικές ομάδες κάλεσαν τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων να αναστείλουν τους λογαριασμούς του Trump, λέγοντας ότι οι τρέχουσες πολιτικές τους για την επισήμανση της παραπλανητικής ρητορικής του εξακολουθούν να επιτρέπουν τη διάδοση επικίνδυνων ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο.
«Αυτή τη στιγμή, ο λογαριασμός του Προέδρου στο Twitter δημοσιεύει ψέματα και παραπληροφόρηση σε ένα συναρπαστικό κλιπ» , ανέφερε ο Τετάρτη 4/11 ο εκπρόσωπος του Biden, David Cicilline (DR.I.). «Είναι απειλή για τη δημοκρατία μας και πρέπει να ανασταλεί έως ότου μετρηθούν όλες οι ψήφοι».
Η αναταραχή θέτει τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα του έθνους σε μια βαθιά δυσάρεστη θέση  καθώς παλεύουν να αποτρέψουν τα ψέματα ή την παραπλάνηση στην πλατφόρμα τους που προσπαθούν να υπονομεύσουν τις εκλογές.
Πιέζονται από κομματικές διαμάχες για τα όρια της διαδικτυακής ελευθερίας, ενώ έχουν εφαρμόσει τις πολιτικές τους κατά της παραπληροφόρησης σε πρωτοφανείς δοκιμές από τον πιο ισχυρό πολιτικό ηγέτη του κόσμου.
Οι αναρτήσεις που χρησιμοποιούν τα hashtags #StealTheVote και #VoterFraud συγκέντρωσαν περισσότερες από 300.000 αλληλεπιδράσεις, όπως επισημάνσεις "μου αρέσει", σχόλια και κοινές χρήσεις, στο Facebook, λίγες ώρες μετά την ψευδή δήλωση του Trump, σύμφωνα με στοιχεία από το CrowdTangle, μια εταιρεία κοινωνικών αναλυτικών στοιχείων που ανήκει στο Facebook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης