Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Λαβράκι» των Αρχών της Ιταλίας: Κατασχέθηκε σχεδόν ένας τόνος καθαρής κοκαΐνης

«Λαβράκι» των Αρχών της Ιταλίας: Κατασχέθηκε σχεδόν ένας τόνος καθαρής κοκαΐνης
Η ποσότητα αυτή κοκαΐνης θα μπορούσε να αποφέρει στους λαθρεμπόρους «περίπου 186 εκατομμύρια ευρώ» στη μαύρη αγορά, διευκρινίζει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της
Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε 932 κιλά καθαρής κοκαΐνης, η οποία εντοπίστηκε κρυμμένη σε ένα εμπορευματοκιβώτιο με κατεψυγμένα... μύδια που προερχόταν από την Χιλή, στο λιμάνι Τζόια Τάουρο στην Καλαβρία, στη νότια Ιταλία.
Η ποσότητα αυτή κοκαΐνης θα μπορούσε να αποφέρει στους λαθρεμπόρους «περίπου 186 εκατομμύρια ευρώ» στη μαύρη αγορά, διευκρινίζει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.
Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κοκαΐνη εντοπίστηκε σε ένα κοντέινερ με κατεψυγμένα μύδια από την Χιλή, τυλιγμένη σε 800 πακέτα, τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα σε 37 σακούλες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το λιμάνι Τζόια Τάουρο στην Καλαβρία, όπου δρά η Ντραγκέτα, η καλαβρέζικη μαφία, τελεί υπό ειδική παρακολούθηση εδώ και δεκαετίες από τις ιταλικές τελωνειακές αρχές και τις δυνάμεις της τάξης, καθώς αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία εισόδου ναρκωτικών στην χερσόνησο.
Η κατάσχεση, που ανακοινώθηκε σήμερα (5/11), έγινε έπειτα από «ανάλυση κινδύνου» που έγινε σε περισσότερα από 2.200 κοντέινερ που προέρχονταν από την αμερικανική ήπειρο και με τη χρήση ειδικών συσκευών σάρωσης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση των αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης