Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Επανάληψη των μέτρων που έφεραν το αδιέξοδο

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Επανάληψη των μέτρων που έφεραν το αδιέξοδο
Για μία ακόμη φορά δεν ακούσαμε λέξη, ούτε καν τώρα, για την οικονομική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, καταγγέλλει η Έφη Αχτσιόγλου
Την ώρα που οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας την οδηγούν να επιβάλει στη χώρα νέο lockdown, η ίδια έρχεται να ανακοινώσει ως δήθεν καινούργια την επανάληψη μέτρων που έχουν προκαλέσει οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο, καταγγέλλει η Εφη Αχτσιόγλου.
«Για μία ακόμη φορά δεν ακούσαμε λέξη, ούτε καν τώρα, για την οικονομική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Για ακόμη μία φορά ακούσαμε την κυβέρνηση να ανακοινώνει επιστρεπτέα προκαταβολή αντί για απευθείας επιχορήγηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και εξαναγκάζονται σε κλείσιμο.
Για ακόμη μία φορά ακούσαμε για επιδότηση της ανεργίας αντί για διαφύλαξη θέσεων, σχέσεων εργασίας και πλήρη κάλυψη των μισθών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που κλείνουν με ευθύνη της κυβέρνησης.
Για ακόμη μία φορά δεν ακούσαμε κανένα μέτρο ενίσχυσης των νοικοκυριών που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά.
Για ακόμη μία φορά δεν ακούσαμε κανένα μέτρο εισοδηματικής ενίσχυσης των επαγγελματιών.
Αυτά τα μέτρα που η κυβέρνηση προκλητικά χαρακτηρίζει «έγκαιρα», «αποτελεσματικά» και «κοινωνικά δίκαια», είναι τα ίδια μέτρα που έχουν οδηγήσει ήδη, πριν το νέο lockdown, σε 130.000 νέους ανέργους, στο 12% των εργαζομένων με μισθό κάτω από 200 ευρώ, στη μείωση κατά 4 δισ. του εισοδήματος των νοικοκυριών (-12%), σε μία στις τρεις επιχειρήσεις έτοιμη να κλείσει.
Αυτά τα ίδια μέτρα που έχουν ήδη οδηγήσει στο κοινωνικό αδιέξοδο, τα επαναλαμβάνει και τώρα χωρίς στοιχειώδη αναστοχασμό, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ούτε τη ζημιά που έχουν ήδη προκαλέσει οι επιλογές της ούτε καν το νέο lockdown που η ίδια ανακοινώνει.
Συνιστά, δε, πρόκληση τη στιγμή που έχει επιβάλει σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων να ζουν με 534 ευρώ τον μήνα και πολλές να μένουν χωρίς ούτε αυτά επί μήνες, τη στιγμή που έχει ήδη μειώσει με δική της απόφαση το δώρο Χριστουγέννων, η κυβέρνηση να εμφανίζει τα 8,8 ευρώ επιπλέον τη μέρα για κάποιους και μόνο για έναν μήνα, ως τη μεγάλη παροχή προς τους πολίτες.
Είναι πρόκληση για τους ανθρώπους που καλούνται να επιβιώσουν χωρίς καμιά βοήθεια, η κυβέρνηση να διαφημίζει τη χορήγηση εφάπαξ επιδόματος για μόλις 1 στους 7 μη επιδοτούμενους ανέργους, ως τη σημαντική ενίσχυση.
Η κυβέρνηση επιμένει να μην ακούει κανένα.
Δεν είναι η δύναμη της αδράνειας.
Είναι πολιτική της απόφαση.
Και γι’ αυτό η ευθύνη της είναι ακόμη μεγαλύτερη για την πανδημική, οικονομική, κοινωνική κρίση που συνταράσσει τη χώρα», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης