Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κατάφερε να γυρίσει σε οριακά κέρδη από το -2% αλλά με ράλι στις ξένες αγορές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κατάφερε να γυρίσει σε οριακά κέρδη από το -2% αλλά με ράλι στις ξένες αγορές
ΑΓΟΡΑ: Θα μπορούσαμε να πούμε πως έδειξε ψύχραιμη στάση το ΧΑ και κατάφερε τελικά να γυρίσει από το -2% σε θετικό έδαφος στις τελικές δημοπρασίες και να κλείσει στο +0,33% που ήταν και υψηλό ημέρας. Πολύ θετική αυτή η εξέλιξη αν και οι αγορές του εξωτερικού κατέγραφαν ισχυρές ανοδικές κινήσεις.

Το ΧΑ είναι η «Ψωροκώσταινα» των αγορών. Παίρνει τα «κοκαλάκια» που πετάνε οι ξένοι και είμαστε και ικανοποιημένοι. Το ΧΑ δείχνει την κατάσταση που είναι η οικονομία μας και τι περιμένουν οι επενδυτές. Είναι κρίμα να βλέπεις μία αγορά να μη συγκεντρώνει ενδιαφέρον. Να έχουν κάνει δυναμική ανάκαμψη οι άλλες αγορές από την πρόσφατη υποχώρηση και εμείς να είμαστε και πάλι ουραγός.

Από τη σημερινή συνεδρίαση κρατάμε την άνοδο του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και της Πειραιώς, η οποία είχε και πάλι υψηλή μεταβλητότητα. Μας άρεσε και η Motor Oil καθώς οι αγοραστές σήμερα έδειξαν δύναμη. Οι υπόλοιπες συστημικές και πάλι δράμα, ενώ εταιρείες λιανικού εμπορίου βρέθηκαν και πάλι στο στόχαστρο των πωλητών.

ΥΦΕΣΗ: Νομίζουμε πως η εκτίμηση της Κομισιόν για ύφεση 9% το 2020 είναι κάπως αισιόδοξη και βέβαια δεν περιλαμβάνει το δεύτερο lockdown. Η ανάπτυξη για το 2021 επίσης μας προβληματίζει καθώς η στήλη περιμένει δύσκολο πρώτο τρίμηνο.

MOTOR OIL: Και πάλι μεγάλος ο όγκος αλλά είδαμε μεγάλους αγοραστές στα 8 ευρώ. Πήγε μέχρι και τα 7,84 ευρώ αλλά σταδιακά ανέκαμψε και λίγο πριν το κλείσιμο ήταν πάνω από τα 8,10 ευρώ. Είχε μεταβλητότητα πάντως και τελικά έκλεισε στα 8,0150 ευρώ μετά από συναλλαγές 431 χιλ. τεμαχίων. Ακούμε πως αυξάνονται εσχάτως οι σορτ στη μετοχή και μας κάνει εντύπωση, γιατί ο τίτλος πέφτει καιρό, το διάγραμμα έδειχνε πολλά και βγήκαν τώρα στα 8 ευρώ; 

FOURLIS: Συνεχίστηκαν και εδώ οι μεγάλοι όγκοι. Οι πωλητές πήγαν τη μετοχή μέχρι τα3,11 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 3,18 ευρώ με όγκο 211 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΠΕ: Αναμένουμε τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και το conference call που θα γίνει σε λίγο για να δούμε τις προοπτικές μετά και τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για το νέο lockdown.

JUMBO: Και εδώ μεγάλος ο όγκος και είχε και πακέτα. Με χαμηλό στα 12,70 ευρώ προσπαθούσε να κρατηθεί πάνω από τα 13 ευρώ στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. Μπήκαν καλές εντολές αγορές στις τελικές δημοπρασίες με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι απώλειες στο -1,64% και να κλείσει στ 13,18 ευρώ. Θυμίζουμε πως στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε δει «μαστιγώματα» στις δημοπρασίες, τα οποία είχαν κάψει τους σορτάκηδες.

ΟΤΕ: Προσφέρει ασφάλεια στις δύσκολες εποχές. Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και έχει περιορίσει ξανά τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 15% περίπου χωρίς να υπολογίζουμε το μέρισμα. Στα 12,29 ευρώ η μετοχή.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Υψηλός ο όγκος και εδώ με τι μετοχή να υποχωρεί στα 5,85 ευρώ.

ΔΕΗ: Δυνατοί οι αγοραστές και δυνατό το κλείσιμο σε υψηλό ημέρας και στα 5,07 ευρώ. Βγήκαν κομμάτια στην ανοδική κίνηση από τα χαμηλά των 4,80 ευρώ που βρέθηκε το πρωί.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Για τη χθεσινή συνεδρίαση δεν είδαμε ανακοίνωση για αγορές ιδίων μετοχών. Το σημειώνουμε λόγω της ανόδου της μετοχής αλλά και των πακέτων που έγιναν. Για να δούμε για σήμερα. Στα 4,72 ευρώ και στο +2,16%. Βρίσκει και πάλι τον καλό της εαυτό.

ΕΚΤΕΡ: Χωρίς ιδιαίτερους πωλητές σήμερα και με καλή αντίδραση. Στα 0,64870 ευρώ και στο +2,70%.

FRIGOGLASS: Και πάλι μεγάλος ο όγκος αλλά η μετοχή κρατήθηκε αμετάβλητη στα 0,06 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Έβγαλε μία μικρη αντίδραση. Εξαιρετικά χαμηλή η αποτίμηση των 154 εκατ. ευρώ περίπου

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης