Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΥΤ: Ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια οι συνδρομητές στην ψηφιακή έκδοση - Στα 36,6 εκατ. δολ. τα καθαρά έσοδα το γ΄τρίμηνο

ΝΥΤ: Ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια οι συνδρομητές στην ψηφιακή έκδοση -  Στα 36,6 εκατ. δολ. τα καθαρά έσοδα το γ΄τρίμηνο
Ο όμιλος άντεξε τη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης λόγω της αύξησης των ψηφιακών συνδρομών
Η τιμή της μετοχής των New York Times κατέγραψε άλμα 3,1% πριν από την έναρξη των συναλλαγών την Πέμπτη (5/11), εξαιτίας του ότι ο όμιλος στον κλάδο της ενημέρωσης δημοσίευσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη τρίτου τριμήνου, με τα έσοδα από τις ψηφιακές δραστηριότητες να υπερβαίνουν τα έσοδα από τις έντυπες εκδόσεις για δεύτερο συνεχές τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Market Watch.
Η εταιρεία παρουσίασε καθαρά έσοδα 33,6 εκατομμυρίων δολαρίων ή 20 σεντς ανά μετοχή, για το γ΄ τρίμηνο, έναντι 16,4 εκατ. δολ. ή 10 σεντ ανά μετοχή, την προηγούμενη περίοδο.
Η εταιρεία έκλεισε το τρίμηνο με 6,9 εκατομμύρια συνολικές συνδρομές και ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια τον Οκτώβριο, αυξημένοι κατά 2 εκατομμύρια σε ετήσια βάση.
«Ο κύκλος των ειδήσεων (news cycle) έπαιξε σίγουρα έναν ρόλο για την αύξηση των ψηφιακών συνδρομών οι οποίες αυξάνονται διαρκώς κάθε τρίμηνο, το ίδιο ισχύει και για το εύρος των θεμάτων που καλύπτουμε και τη βελτίωση της ικανότητάς μας να προσεγγίζουμε ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του κοινού», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η διευθύνουσα σύμβουλος Meredith Kopit Levien.
Λόγω τις κρίσης της πανδημίας τα έσοδα από τις ψηφιακές διαφημίσεις μειώθηκαν 12,6% το τρίμηνο, ενώ τα έσοδα από τις έντυπες διαφημίσεις μειώθηκαν κατά 46,5%.
Η εταιρεία αναμένει τώρα τα συνολικά έσοδα από συνδρομές να αυξηθούν περίπου 14% το τέταρτο τρίμηνο, ενώ τα έσοδα από συνδρομές μόνο για τις ψηφιακές εκδόσεις αναμένεται να αυξηθούν περίπου 35%.
Τα συνολικά έσοδα από διαφημίσεις αναμένεται να μειωθούν περίπου κατά 30%, ενώ τα έσοδα από ψηφιακές διαφημίσεις αναμένεται να έχουν πτώση στο πρώτο εξάμηνο του 2021, κυρίως λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.
Η τιμή των μετοχών του ομίλου είχε αύξηση κατά 29% κατά το τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης